HDZ ipak izgubio Smokvicu na Korčuli, Ustavni sud na strani zdravog razuma - Monitor.hr
26.05.2017. (18:10)

Circus maximus

HDZ ipak izgubio Smokvicu na Korčuli, Ustavni sud na strani zdravog razuma

Nakon što je Kuzma Tomašić, SDP-ov kandidat, za samo jedan glas pobijedio HDZ-ovog čovjeka Lenka Salečića u Općini Smokvica na Korčuli i nakon što su glasovi prebrojani dvanaest puta, HDZ se odlučio žaliti na tehnikaliju – prilikom glasanja u evidenciju je uvedena kriva osoba (dvije Marije Pecotić su na popisu birača, kriva zaokružena). Prvo ih je odbilo Županijsko izborno povjerenstvo, ali HDZ se odlučio požaliti izravno Ustavnom sudu. Na veselje SDP-ova kandidata (i zdravog razuma), uskoro je stigla i nova odbijenica. Index


Slične vijesti

Nedjelja (09:30)

Prirođena osobina

Ante Tomić: Psi znaju kad nešto zgriješe pa osjećaju sram, HDZ-ovci ne

“Krenete li grditi psa koji je poderao navlaku naslonjača ili ukrao pečeno pile, on se jadnik slomi, u krivnji sklanja pogled ili molećivo zuri u vas, a hadezeovci ništa. Oni se izmotavaju slaboumnim isprikama ili čak bezobrazno otresaju na vas, i učini vam se katkad da labradori, biglovi, rotvajleri i terijeri bolje razumiju dobro i zlo od naših premijera, ministara, zastupnika i načelnika” – Ante Tomić, Jutarnji.

Petak (11:30)

Iznimke od pravila

Tomić: Tuđmanu nije smetao ministar mason, zašto smeta HDZ-u?

Nemam ništa protiv što je Jelenić otišao jer me nije impresionirao svojim radom. Zašto je sad morao otići čovjek koji je mason? Ako se HDZ poziva na Tuđmanovu baštinu, a Franji Tuđmanu nije smetalo da u Vladi ima ministra Nenada Porgesa koji je mason, ne znam zašto im to danas smeta – izjavio je Ante Tomić. Komentirao je i inauguraciju, pjevanje Josipe Lisac, te izbore u HDZ-u.

16.02. (00:30)

Razbijeno zrcalo

Viktor Ivančić: Udio sranja

Proizvodnja sranja je naprosto impresivna. Kovanice bez stvarnog značenja (‘HNS’, ‘Istanbulska konvencija’) služe tek kao simboličke crvene krpe povodom kojih će se protivnici naoružati kratkim pamćenjima i dugim cijevima. Stoga je i polemički potencijal nesaglediv, jer hladni promatrač sve vrijeme ima nepogrešiv utisak da vodeći razbojnici u bandi optužuju jedni druge za lopovlukViktor Ivančić u Novostima, o glođenju unutar HDZ-a.

12.02. (11:30)

Priče za laku noć

Markovina: U HDZ-u više neće biti kulta ličnosti? Pa to im je u genetskom kodu

Dragan Markovina o obećanju Mire Kovača kako u HDZ-u više neće biti kulta ličnosti: Budući da su se hadezeovci bili spremni odreći i uglavnom su to i napravili, svih bivših predsjednika, izuzev Tuđmana, kako netko hladne glave pred kompletnom javnošću može izjaviti da nakon njegove pobjede više u HDZ-u neće biti titoizma i kulta ličnosti, a istovremeno se pozivati na Franju Tuđmana? Telegram

11.02. (17:30)

Uvjet bez kojeg ne zna se

Klauški: Kovač bi ukinuo kult ličnosti, što će onda ostati od HDZ-a?

Kad mi pobijedimo neće više biti faraona ili Josipa Broza Tita, u HDZ-u neće biti kulta ličnosti’, poručio je jučer Miro Kovač, kandidat za predsjednika HDZ-a… HDZ se na skupovima klanja Tuđmanovoj bisti, posvuda mu podižu spomenike, trpaju u zatvor one koji se usude pljunuti na Tuđmanov lik i djelo, zaklinju se u doživotnu vjernost pokojnom Vođi i poručuju da s njegova puta neće skrenuti. HDZ je organizacija koja je izrasla i počiva na kultu vođe, onom pokojnom, kao i svakom aktualnom – piše Tomislav Klauški.

11.02. (15:30)

Mili i ja

Slučaj “Plenković-laže-Brkić-laže”: Brkić je bio za koaliciju s HNS-om

Milijan Brkić bio je jako motiviran za koaliciju HDZ-a i HNS-a… Uostalom, i sada mi se javlja i vrlo korektno komuniciramo” – izjavila je “osoba iz vrha HNS-a” Jutarnjem. Isto kaže Davor Ivo Stier koji je u lanjskom intervjuu Jutarnjem izjavio – “nas dvojica imali smo različite političke procjene. Brkić je od početka zagovarao koaliciju s HNS-om, još 2016.”.

09.02. (13:30)

Igre bez granica

Bandić najavio povlačenje svih amandmana

Zagrebački HDZ najavio je da neće podržati 30 posto amandmana na GUP. odn. one o prenamjeni zelenih površina u druge površine. Nedugo nakon toga, Bandić je najavio povlačenje svih amandmana i rekao da oni i nisu bili njegova nego HDZ-ova ideja. Bandićev oglas “Istina je” građani su platili desetke tisuća kuna. N1, Index

04.02. (08:30)

Dečki u velikom gradu

Milijan Brkić živi u unajmljenom stanu s bratom

Potpredsjednik HDZ-a, osim nekih oranica kod Sv. Roka, nema više ni kuće ni stana u svom vlasništvu, piše Ivan Pandžić za 24 sata. Stan u Zagrebu je ostavio supruzi od kojeg se rastao (on će otplaćivati podignuti kredit dok sva djeca ne budu punoljetna), a stan u Španskom u kojem živi unajmio je njegov brat Jozo i njih dvojica zajedno žive. Ručni sat koji nosi – posudio je tkđ. od brata, kaže.