Kregar: Cilj vladajuće politike zastrašivanja je omogućiti novu pljačku - Monitor.hr
19.09. (23:30)

Dimna bomba

Kregar: Cilj vladajuće politike zastrašivanja je omogućiti novu pljačku

Josip Kregar nastavlja svoj pokušaj (rezignirano, ali ipak) da izgradi poštenije društvo: “Napad na Pupovca je skretanje pažnje i zaborav da su smijenjeni ministri zbog zloupotreba, da su pokrenute istražne radnje, da se Vlada klima, a najveća stranka ima više klika nego Hrvatska političkih stranaka, da su obračuni samozvanih desničara, licemjernih vjernika, ordinarnih pljačkaša javne imovine nešto što se ne događa, da su za sve naše jade krivi Srbi (starci i zaplašeni), komunisti (zar i nakon 30 godina? Možda bolje Turci?), udbaši (mahom u novim službama i mirovini)”.Slične vijesti

Prekjučer (23:30)

Martin Luther Kreg

Josip Kregar: Ja, nevjernik, želim pohvaliti protestantizam!

Kregar se oduševio knjigom o 500 godina protestantizma u Hrvatskoj: “Kako su oni opstali? Kako ćemo mi opstati? Mi, skloni cinizmu i kritici, a ne slijepoj vjeri, mi koji vjerujemo u pozitivno znanje i volimo osporavati dogme? Vjerojatno samo tako da cinici i skeptici poštuju one koji slijepo vjeruju i ne smatraju ih zatucanima i farizejima, ali i obratno, da vrijednosti i etika nisu potekle samo iz vjere, već iz iskustva da nije neprijatelj onaj tko ne vidi svijet tvojim očima”.

31.10. (23:30)

Lopovsko-glupava monarhija

Kregar: Sve se bojim da idemo u novo srednjovjekovlje

Prošli smo se vikend vratili jedan sat unazad, Kregar misli da smo otišli daleko više u prošlost: “Nikako ne razumijem društvo u kojem smo se našli – bezočno i sistematsko laganje prihvaća se kao ležerna provokacija, glupost postaje duhovita, a ničeg smiješnog nema u naslovnicama… Hrvatska se raspala kao društvo i nacija, simboli identiteta gube snagu i privlačnost. Hrvatska se raskrojila kao država, bez vjerodostojne vlasti, legitimnih zakona i institucija”.

24.10. (23:30)

Bolje platiti nego liječiti

Kregar: U štrajku prosvjete uvijek na kraju gube oni na vlasti

Ovaj štrajk je Vladi neugodan, no štrajk koji se ne vidi, rad u školi bez svrhe i motiva, onaj koji se ne vidi je opasan. Kao što u medicini postoje bolesti koje zovemo tihim ubojicama (dijabetes, visoki tlak, depresija), tako je zanemarivanje obrazovanja tihi ubojica društva. Te bolesti se sprečavaju preventivom i moraju liječiti na vrijeme jer je liječenje posljedica skupo i zakašnjelo – mudro će Josip Kregar na Autografu.

17.10. (10:30)

Ogledalce, ogledalce moje, najbolja predsjednica na svijetu tko je?

Kregar: Kolinda ne odgovara pred poviješću već odgovara ogledalu

Vlast opija i nitko se, a naročito oni kojima je pala u ruke bez zasluga i muke, jer bi suparnici bili gori, neće lako odreći tog opijuma za vladare. Naročito su opasni oni koji su neopozivi, koji su i onako tašti i arogantni. Ne brzajte sa zaključkom, ne mislim da je to neizbježno niti da predsjednik treba biti svetac. Jednostavno treba biti normalan i odgovoran. Zato je drugi mandat sadašnje predsjednice veliki rizik – piše razborito Josip Kregar.

10.10. (23:30)

Država, to smo svi mi

Kregar: Ja bih riskirao i dao ljudima vlast i u svakom poduzeću, ustanovi

Dugo me je izvjesna samocenzura sputavala da priznam evidentno: način upravljanja javnim dobrom, državnom imovinom i javnim sektorom gori je nego u socijalizmu… Strašno mi je priznati: upravljanje nije bilo gore od ovog sada. Krade se. Sada se ne kradu kliješta, papir i olovke, već cijele firme, prodaju se nekretnine…. Tvornice radnicima. Ustanove korisnicima i zaposlenicima – revolucionarnu staru ideju oživljava Josip Kregar.

03.10. (23:30)

Zamijenimo dvorsku ludu

Kregar: Kampanja kao fašnička igra

Izbori u Hrvatskoj pretvaraju se u predfašničke ceremonijale koji bi trebali ublažiti našu dosadu u kratkim i umornim jesenjim danima. Šanse se daju onima koji nas traju zabaviti, a ne onima koji nas trebaju voditi. Nije ovo izbor za najbolju dvorsku ludu… Treba [kandidatima] postavljati pitanja o kreditnom rejtingu, što je 5G tehnologija, koje su prepreke ulaganjima, kakav stav imaju prema ilegalnoj gradnji, regionalizaciji, migracijama, pravima žena. Treba nekoliko pitanja o etici i političkoj odgovornosti, pravosuđu – Josip Kregar se bori, jadan, za pametne predsjedničke izbore.

26.09. (08:30)

Porota očajnika

Kregar: Reforma pravosuđa – neka penzioneri postanu porota!

Prijedlog je ovakav: u naš sudski postupak treba uvesti pravu porotu… Jedanaest razumnih građana bolje će odlučiti o krivnji nego sudac koji je baš tada loše volje…  Zašto bi penzioneri šetali po rivi, pričali i kritizirali vlast i žalili se na niske penzije. Sudili bi, kontrolirali poštenje suca. Nije to velik trošak, možda bi se sve i ubrzalo. Možeš kupiti suca, ali kupiti porotu je riskantno i skupo. Stariji ljudi dobili bi važan zadatak, bake bi mogle reći ”Ne mogu danas, imamo nekog silovatelja” – Josip Kregar u Autografu.

05.09. (09:30)

Joj, pa baš mi je žao!

Kregar: Plenkoviću bi odgovaralo da KGK izgubi, ali da sama bude kriva

Ako sada govori da je snažno pobijedila, a nije, pobijedila je s malom razlikom u drugom krugu, što ako ovaj put uvjerljivo pobijedi? Sada je Plenkoviću naporna i dosadna, a u tom bi slučaju lupala šakom po stolu, obećavala nemoguće i šepurila se kao vođa… Nimalo nije lakše Davoru Bernardiću, čiji je predsjednički kandidat vlastoljubiv, iskusan i okružen brojnim pristašama koji ne zaboravljaju dobre dane njegovog vodstva – komentira Josip Kregar što bi predsjednicima stranaka značilo da pobijedio “njihov” kandidat.