Muškarac koji je napao 70-godišnjeg srpskog povratnika radi u MUP-u - Monitor.hr
25.08.2019. (17:30)

Nezamjenjiv kadar

Muškarac koji je napao 70-godišnjeg srpskog povratnika radi u MUP-u

Napadač na 70-godišnjeg povratnika iz Srbije je zaposlenik MUP-a, koji je uhićen u pokušaju prelaska državne granice na prijelazu Rupa. Riječ je o M. Š. (1976.) iz Viškova, kojeg se tereti za kaznena djela prijetnji i tjelesnih ozljeda. Budući da je radio u u Ravnateljstvo civilne zaštite, bit će udaljen iz službe.


Slične vijesti

01.09.2019. (22:30)

Don't kill the messenger

Zdenko Duka: Trovači javnog prostora provode linč protiv novinara

Ako su policija i DORH na osnovi Arsićeve prijave osumnjičili Škalameru, sud proveo istragu i nakon pet dana pustio Škalameru iz zatvora, onda su mediji, tako i Novi list, o tome izvijestili. Ima li kaznene krivice za sukob i tko je eventualno kriv, nadajmo se, odlučit će sud, a ne Armada niti Torcida ili Miroslav Škoro – Zdenko Duka u Novom listu.

30.08.2019. (00:30)

Redovitije od jutarnje kave

U Hrvatskoj više od jednog napada na Srbe dnevno

Samo prošle godine bilo je 381 verbalnih i fizičkih napada na građane srpske nacionalnosti u Hrvatskoj, dakle više od jednog dnevno. Od 2014. do 2018. bilo ih je točno 1.376. Ako se to, kako je kazao premijer Plenković, može nazvati “izoliranim incidentima”, možemo samo pretpostaviti kako bi izgledalo da su masovni, pišu Novosti.

24.08.2019. (18:30)

Očekivano

Vučić komentirao napade na Srbe

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić izjavio je nakon najnovijih napada na lokalne Srbe u Hrvatskoj da je “razumljivo” što su se prije 30 godina pobunili protiv hrvatskih vlasti. “I dan danas ih love da vide tko smije u Hrvatskoj navijati za Zvezdu”, rekao je Vučić. “Razumljivo je što se najveći dio pobunio protiv takvog režima i što i dalje protjerani Srbi iz Hrvatske žive u Srbiji”, dodao je.

19.06.2019. (11:30)

Za psihijatriju spremni

Sve dok predsjednica Republike sjedi na stadionu dok se uzvikuje ZDS mladi će dobivati poruku da se radi o prihvatljivom ponašanju

“Suci osluškuju tu klimu, tu atmosferu koja lebdi u zraku sukladno političkoj volji aktualne vlasti, čak i oni ‘poznati’ i visokorangirani, a što da onda tek rade oni na nižerangiranim sudovima” – kaže odvjetnik Anto Nobilo o nedavnim napadima na Srbe (oni s Brača pušteni su odmah). “Kao društvo, dopustili smo da se razvije hrvatski etnocentrizam koji profilira poželjnu sliku ‘dobrog Hrvata’, nasuprot svima ostalima” kaže sociolog Dražen Lalić koji temelj vidi u politici. “Kad nema Srba, mrzi se Tovare, Purgere, Riječane, Hercegovce. Kad nema pedera, crnaca ni muslimana mržnja lagano prelazi na katolike i žene” kaže Boris Jokić. Novi list

17.06.2019. (13:30)

Jer i ne žive u Hrvatskoj - nego u Republici Privilegirani Položaji

Boris Jokić: Krimen političara – ne bore se bore protiv spirale netrpeljivosti i mržnje

Hrvatski političari krivci su za toleriranje i poticanje mržnje u hrvatskom društvu i to nema previše veze sa Srbima. Svaki put kada sjede u svečanim ložama nogometnih utakmica za svako ‘Ubij Srbina!’ trebali bi se prisjetiti i ‘Ubij tovara!’ i ‘Ubij purgera!’. Za svaku šaku u zube mladom čovjeku iz Vukovara i cipelu u rebra mlade žene iz Varaždina trebali bi se sjetiti svoje djece i njihovih prijatelja. Ako baš ne padaju na ove mekane ljudske stvari, mogli bi se iz koristi prisjetiti hrvatskog gospodarstva i potrebe za radnom snagom – piše Boris Jokić o nedavnom napadu na sezonske radnike na Braču.

16.06.2019. (01:30)

Srbe na rive

Dežulović: Tko je od vas Srbin?

“Pitanje ljubopitljivih splitskih mladosti na supetarskoj rivi zapravo je ključno pitanje hrvatskog identiteta, temeljno hrvatsko pitanje Ljeta Gospodnjeg 2019., efektan odgovor na ono ‘Znate li kako je biti Srbin u Hrvatskoj?’ iz nedavne predizborne kampanje Pupovčeva SDSS-a za Europski parlament. Razmjerno jednostavno pitanje očito je u sebi krilo zamku, i vi ste je odmah prepoznali. ‘Kako je biti Srbin u Hrvatskoj? Isto kao i biti Hrvat’” – Boris Dežulović u Novostima.