Požari haraju, a protupožarne avione nema tko popraviti - Monitor.hr
02.08. (20:00)

Selo gori, a baba se sunča

Požari haraju, a protupožarne avione nema tko popraviti

Stanje u floti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva je dvojako: ratni avioni slavodobitno probijaju zvučni zid nad više županija, a gotovo trećina vatrogasnih nedostaje usred sezone požara zbog servisa – jer su aviomehaničari na godišnjem odmoru. Naime, na radnome mjestu u Zrakoplovno-tehničkom centru trenutno nedostaje 15 aviomehaničara koji su na godišnjem odmoru, a uprava na odmor navodno želi poslati još nekolicinu njih. Predaja ukupno triju servisiranih kanadera i Air Tractora trebala je biti izvršena već dva puta, ali su se u oba navrata nenadano ispriječile određene zrakoplovno-tehničke poteškoće. Nacional


Slične vijesti

24.11.2018. (11:57)

Milijuni u zraku

Što se to događa u Hrvatskoj vojsci?

Što se to, pobogu, događa u Hrvatskoj vojsci, pita se Jasmin Klarić na Telegramu. Pritom ustvari nije mislio da alkoholom potaknute vruće igrice ročnice i njenog nadređenog u vojnom autobusu, ili na lov na vepra vojnim helikopterom. Misli na izraelske avione F-16 Barak, stare tridesetak godina, kojima ćemo izvršiti nužnu modernizaciju zrakoplovstva koje se sad bazira na četrdesetak godina starim MIG-ovima 21: rata za rabljene izraelske avione je, po proračunskim projekcijama za 2020. i 2021. godinu viša za ukupno 434 milijuna kuna od rate koja proizilazi iz cijene koja bi trebala stajati u ugovoru.

22.01.2017. (19:21)

Kadrovski slom u Hrvatskom ratnom zrakoplovstvu: Naša lovačka eskadrila ima najstarije pilote u cijeloj Europi, uskoro neće imati tko letjeti!