Rudan: Čelična krila naše armije - Monitor.hr
27.12.2016. (09:25)

Novi avioni

Rudan: Čelična krila naše armije

“A da eskadrilamo BiH? Ono tamo oko Neuma. To je dobra ideja. Ne bi trebalo graditi Pelješki most, znate li vi koja je to lova, morat ćemo prodati svu našu vodu i sve šume i još ćemo biti dužni. Kad bi eskadrilali onaj komad zemlje koji nam treba kao kruh mogli bismo iz BiH švercati u Hrvatsku cigarete, to jest ne bismo morali švercati iz BiH cigarete jer bi BiH bila Hrvatska. Samo, je**ga, BiH je američka vojarna, ne možemo darom koji smo kupili od Amera gađati američko tlo”, piše Vedrana Rudan.


Slične vijesti

Ponedjeljak (17:00)

Vedro i sunčano

Vedrana Rudan: Neki novinari i neki portali

Defaultni gard Vedrane Rudan je hiperrealistični crni mrak, ali ipak ima ponekad i lijepu riječ, kao ovog puta za neke novinare i neke portale: I Hedla volem. Baš ga volem. On u Telegramu čuda radi. Častan čovjek koji je davno razvalio onog generala i heroja i uvaženog zastupnika i ratnog zločinca, hrabro nasrće na naše “svetinje” Domovinskog rata i mira. Moje poštovanje, Drago! I za kraj. Mojoj dobroj prijateljici bivši muž, ugledni predsjednik općine, nikako da plati alimentaciju. Nazvala sam ga, promijenila glas i rekla: “Dobar dan, gospodine. ‘Provjereno’ ovdje…” Idućeg je dana platio sve zaostatke, sinu je čak i tenisice kupio. Da nema nekih hrvatskih portala, da nema nekih hrvatskih novinarki i novinara umrla bih od tuge i žalosti. By Vedrana Rudana

05.02. (10:30)

Ali neće biti u kupaćem kostimu

Vedrana Rudan: Milanović će za Hrvatsku učiniti isto što i miss Hrvatske

Od Milanovića možemo očekivati samo ono što smo već jednom dobili. Političar opsjednut slikom svojom obavljat će dužnost izmišljenu baš za njega. Bit će bez ovlasti i odgovornosti, ali će imati „status“. Za Hrvatsku će učiniti ono što bi za nju učinila i miss Hrvatske – izjavila je Vedrana Rudan u intervjuu za Kurir. Bolje mišljenje ima o Titu, ne smatra ga najgorim svjetskim zločincem. Večernji

31.01. (20:30)

Vedrana Rudan: Županova žena

Priča Županove Žene banalna je priča milijuna žena. I rasplet je banalan. On je dobio nekoliko mjeseci uvjetno kao kaznu za svoj zločin. Ona je na portalima glupača koja je dobila što je tražila. Još kad je njegovu njušku vidjela u udarnom terminu na N1. Jedna je ženska, takozvana “novinarka”, sat vremena molila Župana da joj u detalje prepriča svoj križni put. Neki, neke, ne ja, očekivali su da će hrvatski sud Župana poslati na robiju. Ha! Ha! To se neće dogoditi. Zna se gdje je mjesto svakoj hrvatskoj Županovoj Ženi kojoj padne na pamet tražiti pravdu samo zato jer ju je Župan rastavio na sastavne dijelove. Županova Žena mora polizati rane, ubaciti u perilicu krvavu haljinu, ispeglati robu Županu i njegovim odvratnim potomcima. Županova Žena mora šutjeti, šutjeti, šutjeti… – piše glasno Vedrana Rudan o bliskoj joj temi.

27.01. (23:30)

Ra-ta-ta-ta-ta!

Vedrana Rudan: Pucnjevi u ništa

Naši političari koji su i roditelji i slika ovoga nečega što se zove Hrvatska su ološ. Ne mislim ih vrijeđati, nisam napaljena, govorim o činjenici. Ološ. Niškoristi. Lopine. Kriminalci. Neki veći, neki manji, svi su kriminalci bez obzira na politički predznak. Takvi su otkako imaju Hrvatsku. Iz dana u dan mijenjaju se na gore… Što može učiniti mlad, nesretan čovjek, na onog Splićanina mislim, kad shvati da se vrti u začaranom krugu? Svi su ga izdali. I roditelji, i centar za socijalnu skrb i policija i sudovi i susjedi i prijatelji. Kužiš da su lopine umrežene neraskidivo. Mrak ti padne na dušu i oči. Preostaje ti otići iz pakla ili šutjeti, trpjeti, moliti boga da te idućeg dana mlatnu manjom ili tanjom palicom i tako dok te ne ubiju ili dok sam sebe ne ubiješ. Ili možeš uzeti kalašnjikov… – mlati Vedrana Rudan po tipkovnici ko kalašnjikovim.

17.01. (16:00)

Zločin ili samoobrana

Vedrana Rudan: U zemlji krvi i idiota

Što je u Hrvatskoj samoobrana? To je kad se netko bogat brani od kriminalaca pa ih ili ubije ili pošalje u komu. Kad se od kriminalaca brani jadničak godinama zlostavljan od roditelja, sistema, Boga i dilera, onda je “samoobrana” potpuno isključena iz priče… U Hrvatskoj se i dosad ubijalo, ubijat će se još. Ovo je zemlja krvi i idiota. Međutim, prvi put se dogodilo da se na zadnje noge, na užas “sistema”, digao “narod” i stao na stranu splitskog zločinca. Ili ipak samo nemoćnika koji je one izrešetao u samoobrani? “Sistem” se s pravom brine. Ako je “narod” na strani ubojice, što ćemo s narodom? – pita se Vedrana Rudan i ilustrira dilemu vlastitim iskustvom.

03.01. (17:00)

Relaksirajuća oaza mizantropije

Vedrana Rudan: Blagdanski dnevnik

2. siječanj
Hvala bogu dragome. Ono najgore je iza nas. I ne osjećamo se više krivima. Muž i ja sjedimo pokraj peći, vatra gori, pred nama čaj od šipka i kutija dvopeka. “A da uključimo sučeljavanje?” Ne mogu odbiti muža koji je jedva spasio živu glavu. Na ekranu Milanović i Kolinda. Mužjačina bez muda i kokoš bez glave. Lovci na petogodišnje besplatno stanovanje, žderanje, lovu i moć. Govorili su sedam minuta. Ja sam bila brža. Jurnula sam prema kupatilu, muž prema zahodu. Kad će prestati sranje u ovoj zemlji? Vedrana Rudan

25.12.2019. (13:00)

The Times They Are a-Changin'

Vedrana Rudan: Neki novi klinci (ili Jesam li ja ženska svinja?)

Priznajem, o muškarcima, generalno, uvijek sam mislila da su svinje dok ne dokažu suprotno. Nikad mi nije padalo na pamet da bi značajan broj mogao to i dokazati. Zbunjena sam. Je li se svijet promijenio ili sam ja ovih dana naletjela na nekoliko perverznih žena koje su me pokušale uvjeriti da nije sve onako kako se čini. Ako nije sve onako kako se čini, ako statistike lažu, ako su “obični” muškarci bolji nego što mislimo, zašto to nije prijelomna vijest? piše Vedrana Rudan na blogu.

30.11.2019. (09:30)

Vedrana Rudan Severini poslala pismo od kojeg prolaze trnci

Gospođo Kojić, kad vas vidim ovako uplakanu pitam se, gdje je Severina? Severina koja leti zrakom, Severina koja pjeva pred tisućama ljudi, Severina koja ne plače ni kad se čitava ženomrzačka Hrvatska protiv nje digne na noge… Održite  koncert u Zagrebu! Blistajte i u Ljubljani! Budite Severina, budite velika mama malog Aleksandra koji će jednoga dana na vas biti ponosan, ako dobijete ovu bitku. A dobit ćete je – piše Rudan koja je prošla nešto slično.

29.11.2019. (14:00)

Štrajk u školama special

Vedrana Rudan: Sretna sam. Vaša borba i meni vraća dostojanstvo

Ljudi! Prvi ste u povijesti ovog nečeg što se zove Hrvatska digli glas u ime dostojanstva. Prvi ste u povijesti ovog nečeg zločincima pljunuli u lice i odbili mrvice kojima vas po tko zna koji put žele “nahraniti”. Zašto bešćutna stoka sebe ne drži na kruhu i vodi? Zašto njima trebaju ogromne plaće, skupi automobili, provizije, raskošne vile, tjelohranitelji, sluge, sudovi koji sude kako im oni kažu, liječnici koji ih na naš račun liječe u inozemstvu? Vaša hrabrost i mene hrabri. Najzad se u ovom nečem osjećam kao ljudsko biće. Svaki vaš skup, svako vaše NE ispisano tijelima, loptama, olovkama, osmijesima, budi u meni nadu da se Hrvatska može promijeniti jer se mora promijeniti. Ili mi ili oni – kliče Vedrana Rudan na svom blogu.

11.11.2019. (11:30)

Vedrana Rudan – tri za jednu

Tri teksta u jednoj najavi. U prvom se žali da ju njena Rijeka, skora prijestolnica europske kulture, nije pozvala da sudjeluje u pisanju priča (nisu pozvali ni drugu Riječanku Slavenku Drakulić, mnogo veću autoricu od nje, kaže Vedrana). “Da sam fina dama prešla bih preko njihovih pizdarija, “oprostila” im neznanje i bahatost i ne bih ih poslala u kurac. Eto, nisam takva…” Drugi tekst je poziv na promociju njene knjige “Ples oko sunca”. A treći je raznježeni izvještaj s te promocije.