Rudan: Čelična krila naše armije - Monitor.hr
27.12.2016. (09:25)

Novi avioni

Rudan: Čelična krila naše armije

“A da eskadrilamo BiH? Ono tamo oko Neuma. To je dobra ideja. Ne bi trebalo graditi Pelješki most, znate li vi koja je to lova, morat ćemo prodati svu našu vodu i sve šume i još ćemo biti dužni. Kad bi eskadrilali onaj komad zemlje koji nam treba kao kruh mogli bismo iz BiH švercati u Hrvatsku cigarete, to jest ne bismo morali švercati iz BiH cigarete jer bi BiH bila Hrvatska. Samo, je**ga, BiH je američka vojarna, ne možemo darom koji smo kupili od Amera gađati američko tlo”, piše Vedrana Rudan.


Slične vijesti

22.04. (17:00)

Što je istina i tko vlada svijetom

Vedrana Rudan: Fejknjuzširiteljica

Stiglo mi pismo od Fejsbuka da sam fejknjuzširiteljica… Da, objavila sam na svojoj stranici ono što je o koroni govorio neki njemački doktor. Isti su intervju objavili milijuni drugih. Neka mi oni iz Fejsbuka, najveći širitelji fejknjuzeva na svijetu, objasne što je u ovoj priči o koroni ISTINA? Jesu li Kinezi stvorili virus pa pojebali čitav svijet, Tramp veli da jesu. Kad će Fejsbuk Trampa uhvatiti za prastara jaja i napisati mu pismo?, piše Vedrana Rudan.

15.03. (11:00)

Vedrana Rudan: Čovjek

Meni se ministar Vili Beroš jako sviđa, draga mi je i epidemiologinja Alemka Markotić koja nam se često obraća, ali toliko smo se puta opekli sa našim ministrima zdravlja da me ni ministar ni gospođa nisu smirili. Srećom, poznajem predstojnika Klinike za plućne bolesti Jordanovac akademika Miroslava Samaržiju. Lik je fenomenalan. Akademik Samaržija je potpuno siguran da ekipa koja trenutno vodi nacionalnu akciju spašavanja funkcionira fenomenalno. Hrvatska koronu drži za rogove, ako se bolest otme Akademik zna da će se naši liječnici s tim moći nositi. Jedini je liječnik u Hrvatskoj kome vjerujem bez ostatka. I još mi je akademik Samaržija rekao: “Moramo čuvati jedni druge” – piše Vedrana Rudan.

08.03. (17:00)

Karanfili za drugarice

Vedrana Rudan: Biti žena

Pa, kako su Osmi mart slavile moje vršnjakinje dok ih je krvolok Tito gledao sa svakog zida? Naš ženski radni dan, bila sam službenica, bio je neradni. Šefovi bi svakoj od nas uručili buketić nečega. Mlade cure, bila sam među njima, dobile bi jezičinu u grlo, starije drugarice čvrst stisak ruke. Šefovi bi sa ljubavnicama odlazili na vikend u Veneciju, tamo bi kurve socijalističke dobile cipele, torbicu, parfem… Nisam bila među njima jer me nitko nije htio. Zato sam bila odjevena u dječju suknju broj četrnaest i jaknu broj četrnaest jer se za vrijeme jebene, mračne vladavine nije plaćao porez na dječju odjeću. Danas je ukinut i taj relikt naše mračne prošlosti… – Veliča Vedrana Rudan današnji dan na svom blogu.

28.02. (19:00)

To je samo spin

Vedrana Rudan: Zašto se ne bojim koronavirusa

Da sažmem. Korona je u Hrvatskoj, panici nema mjesta, širi se kihanjem, pljuvanjem, prljavim rukama, lijeka nema, smrtnost je mala za one koji prežive… Ja sam opuštena, vjerujem u Boga, perem ruke… Da, koronu šire i mačke. Ne pitajte me zašto naša Pepica više nije s nama. Muž ju je tresnuo lopatom po glavi i ubacio u zgradu jedne stranke koja je u ovih trideset godina, uz Božju pomoć, pobila više Hrvatica i Hrvata nego će to učiniti ova korona i horde korona koje će nam doći iza nje. Da. Opustimo se. Jebeš koronu. Zna se odakle Hrvatskoj smrt prijeti – piše Vedrana Rudan.

17.02. (18:00)

Vedro i sunčano

Vedrana Rudan: Neki novinari i neki portali

Defaultni gard Vedrane Rudan je hiperrealistični crni mrak, ali ipak ima ponekad i lijepu riječ, kao ovog puta za neke novinare i neke portale: I Hedla volem. Baš ga volem. On u Telegramu čuda radi. Častan čovjek koji je davno razvalio onog generala i heroja i uvaženog zastupnika i ratnog zločinca, hrabro nasrće na naše “svetinje” Domovinskog rata i mira. Moje poštovanje, Drago! I za kraj. Mojoj dobroj prijateljici bivši muž, ugledni predsjednik općine, nikako da plati alimentaciju. Nazvala sam ga, promijenila glas i rekla: “Dobar dan, gospodine. ‘Provjereno’ ovdje…” Idućeg je dana platio sve zaostatke, sinu je čak i tenisice kupio. Da nema nekih hrvatskih portala, da nema nekih hrvatskih novinarki i novinara umrla bih od tuge i žalosti. By Vedrana Rudana

05.02. (10:30)

Ali neće biti u kupaćem kostimu

Vedrana Rudan: Milanović će za Hrvatsku učiniti isto što i miss Hrvatske

Od Milanovića možemo očekivati samo ono što smo već jednom dobili. Političar opsjednut slikom svojom obavljat će dužnost izmišljenu baš za njega. Bit će bez ovlasti i odgovornosti, ali će imati „status“. Za Hrvatsku će učiniti ono što bi za nju učinila i miss Hrvatske – izjavila je Vedrana Rudan u intervjuu za Kurir. Bolje mišljenje ima o Titu, ne smatra ga najgorim svjetskim zločincem. Večernji

31.01. (20:30)

Vedrana Rudan: Županova žena

Priča Županove Žene banalna je priča milijuna žena. I rasplet je banalan. On je dobio nekoliko mjeseci uvjetno kao kaznu za svoj zločin. Ona je na portalima glupača koja je dobila što je tražila. Još kad je njegovu njušku vidjela u udarnom terminu na N1. Jedna je ženska, takozvana “novinarka”, sat vremena molila Župana da joj u detalje prepriča svoj križni put. Neki, neke, ne ja, očekivali su da će hrvatski sud Župana poslati na robiju. Ha! Ha! To se neće dogoditi. Zna se gdje je mjesto svakoj hrvatskoj Županovoj Ženi kojoj padne na pamet tražiti pravdu samo zato jer ju je Župan rastavio na sastavne dijelove. Županova Žena mora polizati rane, ubaciti u perilicu krvavu haljinu, ispeglati robu Županu i njegovim odvratnim potomcima. Županova Žena mora šutjeti, šutjeti, šutjeti… – piše glasno Vedrana Rudan o bliskoj joj temi.

27.01. (23:30)

Ra-ta-ta-ta-ta!

Vedrana Rudan: Pucnjevi u ništa

Naši političari koji su i roditelji i slika ovoga nečega što se zove Hrvatska su ološ. Ne mislim ih vrijeđati, nisam napaljena, govorim o činjenici. Ološ. Niškoristi. Lopine. Kriminalci. Neki veći, neki manji, svi su kriminalci bez obzira na politički predznak. Takvi su otkako imaju Hrvatsku. Iz dana u dan mijenjaju se na gore… Što može učiniti mlad, nesretan čovjek, na onog Splićanina mislim, kad shvati da se vrti u začaranom krugu? Svi su ga izdali. I roditelji, i centar za socijalnu skrb i policija i sudovi i susjedi i prijatelji. Kužiš da su lopine umrežene neraskidivo. Mrak ti padne na dušu i oči. Preostaje ti otići iz pakla ili šutjeti, trpjeti, moliti boga da te idućeg dana mlatnu manjom ili tanjom palicom i tako dok te ne ubiju ili dok sam sebe ne ubiješ. Ili možeš uzeti kalašnjikov… – mlati Vedrana Rudan po tipkovnici ko kalašnjikovim.

17.01. (16:00)

Zločin ili samoobrana

Vedrana Rudan: U zemlji krvi i idiota

Što je u Hrvatskoj samoobrana? To je kad se netko bogat brani od kriminalaca pa ih ili ubije ili pošalje u komu. Kad se od kriminalaca brani jadničak godinama zlostavljan od roditelja, sistema, Boga i dilera, onda je “samoobrana” potpuno isključena iz priče… U Hrvatskoj se i dosad ubijalo, ubijat će se još. Ovo je zemlja krvi i idiota. Međutim, prvi put se dogodilo da se na zadnje noge, na užas “sistema”, digao “narod” i stao na stranu splitskog zločinca. Ili ipak samo nemoćnika koji je one izrešetao u samoobrani? “Sistem” se s pravom brine. Ako je “narod” na strani ubojice, što ćemo s narodom? – pita se Vedrana Rudan i ilustrira dilemu vlastitim iskustvom.

03.01. (17:00)

Relaksirajuća oaza mizantropije

Vedrana Rudan: Blagdanski dnevnik

2. siječanj
Hvala bogu dragome. Ono najgore je iza nas. I ne osjećamo se više krivima. Muž i ja sjedimo pokraj peći, vatra gori, pred nama čaj od šipka i kutija dvopeka. “A da uključimo sučeljavanje?” Ne mogu odbiti muža koji je jedva spasio živu glavu. Na ekranu Milanović i Kolinda. Mužjačina bez muda i kokoš bez glave. Lovci na petogodišnje besplatno stanovanje, žderanje, lovu i moć. Govorili su sedam minuta. Ja sam bila brža. Jurnula sam prema kupatilu, muž prema zahodu. Kad će prestati sranje u ovoj zemlji? Vedrana Rudan