SDP ostao bez još jednog zastupnika, Ronko kaže da će podržati Plenkovića - Monitor.hr
15.05.2018. (22:44)

O tumorima

SDP ostao bez još jednog zastupnika, Ronko kaže da će podržati Plenkovića

SDP se nastavlja raspadati. Danas je dugogodišnji član i saborski zastupnik Zdravko Ronko zatražio ispis iz članstva s još 12 kolega iz Požege. “Ako se bude glasalo o povjerenju vladi, stat ću na Plenkovićevu stranu. Ne iz ljubavi prema HDZ-u, nego zato da Davor Bernardić ne bi svoj uski krug ugurao u sabor i sklopio pakt s HDZ-om”, kaže Ronko. Dodaje kako zbog oportunizma nema dovoljno kritične mase da se taj “brzorastući tumor odstrani”. IndexSlične vijesti

14.07. (08:30)

Nenadmašni Borg

Bernardić: Plenkovićeva vlada je korumpiranija od Sanaderove

Novi list donosi veliki intervju s Davorom Bernardićem. “Ovu se Vladu ne može popraviti nikakvim rekonstrukcijama. Dugo sam mislio da je nemoguće da bi neka Vlada bila korumpiranija čak od one Sanaderove, ali ispalo je da ju je Plenkovićeva u tome nadmašila”, kaže Bernardić, koji od Milanovića očekuje pobjedu na predsjedničkim izborima.

21.06. (17:30)

Nit kukavičja nit ikakva jaja

HND prozvao SDSS i SDP zbog Katje Kušec: Gdje ste bili kad se izglasavalo fotelju članici udruge koja sije mržnju

“Za HDZ, bez obzira na to tko ga vodio, Katja Kušec, Velimir Bujanec, Marko Jurič, Siniša Kovačić i ostalo društvo iz HNIP-a, sekte koja se pretvara da ima veze s novinarstvom, jesu pravo društvo za prljave poslove koje treba obaviti. I zato, normalno, bivaju nagrađeni sinekurama” – piše HND o imenovanju Katje Kušec u Vijeće za elektroničke medije, o čemu nitko iz SDP-a ili SDSS-a u Saboru niti riječi nije rekao. I zato “sljedeći put kada se sjetite nešto progovoriti o govoru mržnje, nemojte zaboraviti da su vaši partneri i kolege Katja Kušec, Velimir Bujanec, Marko Jurič”.

08.06. (21:30)

Crven-bijeli-zeleni

SDP postaje crveno-zelena stranka

SDP će pojačati svoje djelovanje u pravcu ekologije i od “crvenih” prerasti u “crveno-zelene”, piše Večernji, a Davorko Vidović potvrđuje – “zelene politike eminentne su za lijevi prostor”. Mirela Holy će im voditi taj dio stranačke politike (iako nije u stranci), a ona se u tom smislu zalagala za legalizaciju i liberalizaciju konoplje, zelenu tranziciju i cirkularnu ekonomiju.

29.05. (08:30)

Drugarska ponuda

Zagrebački SDP zove na dogovor koaliciju Možemo!, Daliju Orešković, Amsterdamsku…

Predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras pozvao je sve stranke lijevo-liberalnog centra da se priključe SDP-u za iduće lokalne izbore (svibanj 2020.) Kaže on da su “stranke koje trenutno obnašaju vlast u Gradskoj skupštini dobile manje nego što je SDP dobio sam” i pozvao na stvaranje koalicije – “cijenimo jako napore koalicije Možemo!, pogotovo Nove ljevice i Zagreb je naš. Cijenimo jako i napore Amsterdamske koalicije, kao i novih lica na hrvatskoj političkoj sceni kao što je Dalija Orešković”. Novi list

28.05. (22:30)

To je hard-core

Marketinški stručnjak: Što zapravo prodaju HDZ, SDP i Trump

Luka Pervan objašnjava za T-Portal da je core product glavna korist koju kupac ima od nekog proizvoda, suštinski razlog njegove kupnje i konkretizira:
HDZ prodaje nacionalni identitet
SDP-ov core proizvod je život kakvim živi ‘normalan’ zapadni svijet
Core proizvod Živog zida je bunt prema postojećem društvenom i političkom uređenju
Trumpovo nedvosmisleno obećanje biračkoj bazi da će “vratiti” Ameriku u vremena kada je dominantna društvena grupacija imala privilegiraniji položaj upravo je suština republikanskog core proizvoda.

04.05. (10:30)

Ljevičari samo na riječima

Jutarnji: SDP se diskvalificirao kao ozbiljna politička stranka

Potpisivanjem podrške referendumskoj inicijativi “67 je previše”, kojom sindikati traže da se odlazak u mirovinu sa 67 vrati na 65 godina, SDP se dodatno diskvalificirao kao ozbiljna politička opcija koja bi na idućim parlamentarnim izborima mogla konkurirati HDZ-u, mišljenja je Jutarnji list, koji podsjeća na to da je upravo SDP 2013. godine, kada su bili na vlasti, produljio životnu dob za odlazak u mirovinu na 67 godina.

02.05. (19:30)

Nepotistička kronika

Makarska: Sin SDP-ovog čelnika s tri razreda srednje postao šef gradske tvrtke

Toni Glavičić postavljen je na mjesto šefa makarskog groblja bez javnog natječaja, na posao koji se plaća osam tisuća kuna mjesečno. Kako je on to kvalificiran za taj posao – završio je trogodišnju srednju školu za instalatera grijanja i klimatizacije (njegova inovacija je možda da provjetrava grobove ?!? 🙂 ). Tata mu je Sretan Glavičić, čelnik lokalnog SDP-a. Slobodna

26.04. (16:30)

Političari i sram?

Sanja Modrić: Zar vas nije sram?

Sirota (i draga) Sanja Modrić prati Sabor mada tamo nikoga vrijednog nema, zapravo nema nikoga bilokakvog i gotovo ih uzima za ozbiljno, konkretnije još, bavi se jednom nepostojećom strankom: A onda se SDP-ovci iščuđavaju što nema popularnosti koju oni navodno zaslužuju. Pa nisu građani pali s Marsa da ne vide cijelu tu šuplju podvalu, te tipove koji sladostrasno uživaju u svojim praznim nastupima u kojima nema ni sadržaja, ni truda, a bogme ni karizmatične retorike… I treba pitati njih to što oni vječno pitaju Vladu. Zar vas nije sram? Da, vas.

03.03. (10:03)

Vlast je vlast, a čast je čast

SDP-ovi uljezi na novinarskom prosvjedu – izglasali sramotni zakon kojim se novinarima sudi zbog istine

Pišući o jučerašnjem novinarskom prosvjedu na ulicama Zagreba, Vojislav Mazzocco piše kako se tamo “našlo i nekoliko uljeza”, primijetivši neke SDP-ove političare: “Ne samo da nisu novinari nego su izravno odgovorni za gušenje novinarskih sloboda, sudjelovali su i sami u pritiscima na novinare, glasali za zakone koji nam posao pretvaraju u minsko polje tužbi. Bernardić je bio saborski zastupnik kada je SDP-ova većina izglasala sramotni zakonski članak o sramoćenju zbog kojeg su danas mnogi novinari i mediji na sudu iako su pisali ili govorili istinu”.