Baranjac napravio slaninu od 126 kilogama i prodao je na Kvarner - Monitor.hr
27.04.2015. (09:54)

Paše uz škampe

Baranjac napravio slaninu od 126 kilogama i prodao je na Kvarner

Vladimir Škrobo Bajo, baranjski eno-gastro-etno majstor i vlasnik Baranjske kuće, na svom je imanju odnjegovao veličanstveni primjerak slanine od 126 kilograma. Nije ni čudo da je ‘ljepotica’ na nedavno održanom sajmu zapala za oko (i zub) investitoru s Kvarnera koji ju je odmah kupio za tisuću eura (70 kuna za kilogram). Jutarnji


Slične vijesti

11.11.2017. (09:48)

Baš dobar recept: Domaći njoki u umaku od sira s hrskavom pancetom i orasima

27.10.2015. (14:44)

Coincidence? I think not.

Znanstvenici proizveli morsku travu s okusom pržene slanine

Nakon što su nas nedavno zabrinuli i deprimirali objavom o visokoj kancerogenosti mesa i mesnih prerađevina, posebice omiljenih kobasica i slanine, znanstvenici su proizveli i novu vrstu morske trave koja ima okus pržene slanine. Ta je trava bogata proteinima i antioksidansima te dvostruko hranjivija čak i od kelja, odnosno već je proglašena “super hranom” i novim rajem za vegane. Inhabitat

23.10.2015. (16:43)

Neprijatelj broj 1

WHO: Slanina, šunka, kobasica glavni uzročnici raka

Špek, pljeskavice i kobasice povećavaju rizik od pojave raka, kažu zdravstveni djelatnici. Svjetska zdravstvena organizacija upravo je procesuirano meso navela kao jednu od supstanci koja, uz cigarete i azbest, najviše uzrokuje rak, piše Daily Mail. Svježe crveno meso također se našlo na popisu kancerogenih tvari, no ipak je nešto manje opasno nego procesuirani proizvodi. Nova klasifikacija Svjetske zdravstvene organizacije stiže usred povećane zabrinutosti da konzumacija mesa povećava rizik od obolijevanja od brojnih bolesti i da je kriva za 150.000 smrti u Velikoj Britaniji. Jutarnji

23.03.2015. (11:14)

Špek je zdrav – više nema sumnje

18.01.2015. (16:31)

Boljke koje slanina može izliječiti