Ivica Đikić o rekonstrukciji vlade: Zora očajnika - Monitor.hr
19.07.2019. (21:30)

Plenković odlučio, Šeks treba uvjerit HDZ

Ivica Đikić o rekonstrukciji vlade: Zora očajnika

Umjesto politički jače Vlade, što bi valjda trebao biti smisao rekonstrukcije, Plenković stvara neku vrstu tehničkog kabineta čiji će članovi biti maksimalno lojalni premijeru, jer ničem drugom ne mogu zahvaliti svoj iznenadni politički uzlet. To je isti onaj Plenkovićev koncept koji je iznjedrio Karla Resslera za prvog na HDZ-ovoj listi na europske izbore: taj koncept doživio je neuspjeh – analizira Ivica Đikić za Novosti promjene u vladi.


Slične vijesti

09.07. (20:30)

Bit će puno "ignore"

Ivica Đikić: Plenković će voditi politiku desnog centra s bunkerima prema desnici

Kolumnist Novosti predviđa da će Plenković u svom drugom mandatu voditi politiku koja je bliža njegovom stavu i svjetonazoru, njegovom shvaćanju mjesta koje je na političkom spektru namijenjeno HDZ-u: bezuvjetno proeuropski desni centar s pipcima pruženim malo ulijevo te s bunkerima i rovovima posađenima prema desnijima od sebe, uz stalne diverzantske akcije u protivničkim redovima.

02.03. (19:00)

Pametno

Ivica Đikić, scenarist ‘Novina’ intervju: Čvrsto smo odlučili da ovo bude kraj “Novina”

U intervju za Net.hr scenarist Ivica Đikić bez imalo suzdržavanja priča o kvaliteti serije Novine: …to ne bi umanjilo kvalitetu serije… sve što se dogodilo oko serije bilo pravo čudo… “Novine” su jedini hrvatski audiovizualni proizvod koji je u ovom trenutku dostupan u cijelom svijetu na jezicima cijelog svijeta preko najveće svjetske streaming-platforme. Riječ o platformi s publikom od gotovo 500 milijuna gledatelja. Subjektivan sam, naravno, ali mislim da je to zaista veliki uspjeh O novoj sezoni kaže: Naglasak je možda nešto veći na pravosuđu, zapravo na sudstvu, ali i dalje imamo sve one elemente kao i prije – novinsku redakciju, dakle priču o medijima, a i politiku, naravno. Nastavlja se tamo gdje smo stali u drugoj sezoni. Izabran je novi predsjednik države pa se radnja razvija i u tom smislu. Večeras u 21 kreće prva epizoda 3. sezone. Net.hr

Ako pak umjesto iritantne pretencioznosti u isto vrijeme (21:05) želite provjerenu kvalitetu, RTL2 prikazuje dvije spojene (i zadnje) epizode 6. sezone “Prijatelja” – The One with the Proposal, koja je bila uvjerljivo najgledanija te sezone (2000).

07.12.2019. (17:30)

Dok je Damira, nema mira od vojske

Ivica Đikić: Mirisi, zlato i NATO

Hrvatska će po Trumpovom nalogu dati više od šest milijardi eura u idućih pet godina da bi se naoružala do zuba, pišu nove Novosti. Treba li ova zemlja slušati diktat NATO-a i kontinuirano trošiti ogroman javni novac za gomilanje naoružanja, dok su zdravstveni, obrazovni i mirovinski sustav na rubu opstanka? A što ćemo kupiti? Višenamjenske borbene avione četvrte generacije, najmanje četiri američka helikoptera Black Hawk, modernizaciju i opremanje šezdeset doniranih američkih oklopnih vozila Bradley, opremanje borbenih vozila Patria automatskim topom od 30 milimetara, ophodne brodove za Ratnu mornaricu, opremanje specijalnih snaga i vojnoobavještajnih struktura.

27.09.2019. (16:30)

Milo moje, rado te se boje

Ivica Đikić: Hvidromasaža

“Opasnu hajku protiv Milorada Pupovca predvodi predsjednik Glavnog odbora HVIDR-e Josip Periša. Desni unutarstranački i izvanstranački pritisak na Plenkovića preko Pupovca neće jenjati, jer su mu otkrili slabu točku i sad slijedi iscrpljivanje. HVIDR-a već za naredni tjedan najavljuje nove poteze i nema sumnje da će trajati sve do predsjedničkih izbora u HDZ-u u kasno proljeće iduće godine. Tko se šatora laća, a Plenković se laćao, šator bi ga mogao poklopiti” – analizira Ivica Đikić u Novostima.

22.09.2019. (23:30)

Trg zaboravljenih vojnika

Ivica Đikić: Petar Stipetić – čovjek poslije bitke

Priča Petra Stipetića jedno je od najuvjerljivijih svjedočanstava o suštinskom karakteru samostalne Hrvatske i našega društva: ova zemlja i ovo društvo srame se svakoga koga se ne može svesti na razinu provincijalnog nacionalizma i slijepe odanosti kolektivnim mitovima i zabludama, a količina srama upravo je proporcionalna količini zasluga, čestitosti i relevantnosti dotičnoga pojedinca – piše kolumnist Novosti o pokojnom generalu JNA i HV-a.

02.08.2019. (15:30)

Psihijatrijska desnica

Ivica Đikić: Škoro i Thompson na suprotnim stranama, ali na krivom mjestu

Ivica Đikić u Novostima duhovito analizira bizarnu situaciju oko politički nabrijanih koncerata – istu večer, 4. kolovoza Miroslav Škoro pjevat će u Sinju, a Thompson u Splitu, sve povodom proslave Oluje čime se došlo do teže zbrke “u desnim glavama: dobar dio iskrenih poklonika borbenijeg i nabrijanijeg Thompsona prisustvovat će Škorinom koncertu, jer Škoro sad politički predstavlja ono što je dosad personificirao Perković, to jest radikalni otklon udesno u odnosu na desni mejnstrim. Da se nije odlučio za predsjedničku kandidaturu, Škoro bi bio idealni estradni amblem Kolinde Grabar-Kitarović… Ovako su se dva posvađana kuma stjecajem okolnosti našla na suprotnim stranama, ali ujedno na stranama koje su nasuprot njihovim autentičnim pozicijama”.

06.07.2019. (01:30)

Škrt, na moralu

Ivica Đikić: Kuščević je personifikacija nakaradnog HDZ-ovog modela funkcioniranja

To je model lokalnih kabadahija, koji politiku shvaćaju i kao poligon za pronalaženje uglavnom legalnih metoda za realizaciju privatnih materijalnih planova i za brzo bogaćenje podalje od očiju velikih metropolitanskih medija – analizira Ivica Đikić u Novostima aferu ministra uprave i Plenkovićevu obranu debelo kompromitiranog tajnika HDZ-a.

11.06.2019. (23:30)

Neka sveučilišta i drže do sebe

Rudanu i Đikiću počasni doktorati Sveučilišta u Splitu

Dva ponajbolja hrvatska znanstvenika nešto mlađe generacije, prof. dr. sc. Igor Rudan te prof. dr. sc. Ivan Đikić dobit će u petak počasne doktorate Sveučilišta u Splitu. Obojica su radili na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Splitu te su i dalje njegovi suradnici, a doktorati idu za njihovo iznimno znanstveno stvaralaštvo i doprinos promociji splitskog sveučilišta. Večernji

29.04.2019. (12:30)

Ivica Đikić: EU liste za polijetanje

Ivica Đikić analizira svježe stranke i liste koje dostižu kakvu-takvu relevantnost, a kojima će europski izbori biti prvi samostalni ispit na izborima nacionalne razine. Start Dalije Orešković: previše je stihije i igre slučaja te konfliktnosti koja prečesto proizlazi iz ličnog animoziteta, političkog amaterizma i narcisoidnosti… Lista Kolakušića: Kolakušić pati od manjka osobne vjerodostojnosti i uvjerljivosti, no ne fali mu teških riječi, ambicije, jednostavnih rješenja za kompleksna pitanja… Zelena ljevica: Ova logična koalicija složila je kadrovski dobru listu i vodi prilično zanimljivu i pametnu kampanju, ali i dalje ne uspijeva u znatnijoj mjeri privući pažnju birača… Neovisni za Hrvatsku teško će do jednog europarlamentarnog mandata, kao i ostale manje stranke i liste pozicionirane desnije od HDZ-a, a da su formirali jednu listu – čemu se najžešće suprotstavio upravo Hasanbegović – možda su se mogli nadati i drugom mandatu. Ivica Đikić, Novosti.