Iznajmljuje se mađarsko selo, uz poziciju zamjenika gradonačelnika - Monitor.hr
25.02.2015. (18:10)

Kralj na jedan dan

Iznajmljuje se mađarsko selo, uz poziciju zamjenika gradonačelnika

Gradonačelnik malog mađarskog gradića Megyer došao je na ideju oživiti mjesto iznajmljujući ga. Za 690 eura turisti ili tvrtke dobivaju cijelo selo za sebe, mir, te titulu zamjenika gradonačelnika, uz mogućnost da, primjerice, mijenjaju imena ulica, a mogu pomoći i u obnovi mjesta. Washington PostSlične vijesti

17.07.2017. (15:21)

Treba strpljenja

Lokacija, opremljenost i marketing ključni su za isplativost iznajmljivanja apartmana

Kao i svaki drugi biznis, i poslovanje s apartmanima na Jadranu može biti isplativo, ali da bi vam apartman postao zlatna koka, treba ispuniti brojne preduvjete, piše Tportal. Lokacija, opremljenost objekta i ulaganje u marketing ključni su elementi koji u konačnici određuju cijenu najma i isplativost ulaganja. Vlasnica i direktorica tvrtke Interligo Anamarija Cicarelli, koja pruža savjete vlasnicima obiteljskog smještaja, ističe da je bolja investicija kuća za odmor ili manji apartman na atraktivnim lokacijama nego veliki apartman na lošim lokacijama.

28.06.2016. (15:57)

Ponuda premašila potražnju

Više kreveta, manje gostiju: Apartmani na moru jeftiniji nego nakon rata

Da je turistička ponuda u privatnom smještaju značajno nadrasla potražnju, pokazuju ovih dana oglasi, piše Slobodna. Tako se krevet u obiteljskom domaćinstvu na lokacijama od Istre do Dubrovnika ovih dana može dobiti za nevjerojatnih 6 eura, a cijeli četverokrevetni apartman za tek 25 eura dnevno. Tradicionalnih lipanjskih gostiju koji su dolazili u privatni smještaj u lipnju, poput Čeha, Slovaka, Poljaka i građana BiH, ove je godine manje pa u panici od praznih apartmana ovih dana vlasnici i najbolje krevete u prvom redu uz more nude tek za 10 eura.

09.06.2016. (19:59)

Turizam cvijeta i izvan centra

Iznajmljivanje stanova turistima i na rubu Zagreba – Vrbik, Knežija, Sloboština

Na internet-portalu Booking.com u Zagrebu je registrirano 600 apartmana, a više se ne otvaraju samo u središtu Zagreba. Turistima nije problem unajmiti stan na Črnomercu, Trešnjevci, u Španskom, Novom Zagrebu. U pravilu su to obitelji koje u Zagrebu provedu jedan dan na putu za more, odgovara im što nemaju problem s parkiranjem i žele komfor… Večernji

20.03.2016. (19:47)

Život u sedamnaestero

Ideja cimerstva u 21. stoljeću – sve popularnije, sve više ljudi…

Ideja suživota s cimerima iz financijskih razloga nije nova, no zbog sve nepriuštivijih cijena stanovanja u velikim gradovima, dobila je novo značenje. Primjerice, u San Fransiscu broj ljudi od 18. do 25. godine koji žive s cimerima udvostručio se, no pojavile su se i kompanije koje na tome zarađuju: kuće ili čitave zgrade iznajmljuju podstanarima (njih 10 do čak 20), koji time dobiju život u zajednici. Iako ideja podsjeća na studentske ili učeničke domove za odrasle, rastući broj korisnika pokazuje da je privlačna. Guardian

28.12.2015. (07:00)

Sponzorirana vijest

Energetski certifikat za stan, kuću ili apartman – najpovoljnije cijene

Od 1. srpnja 2015. godine sve nove nekretnine i one koje se prodaju moraju imati energetski certifikat, a od 1.siječnja 2016. moraju ga imati i svi apartmani. Nabavite ga povoljnije preko Ponude dana – tvrtka Studio Jelly nudi izradu energetskog certifikata za stan ili kuću stambene površine do 399 m2 u dva primjerka po najpovoljnijoj cijeni na tržištu. Ponuda se odnosi na na cijelu Hrvatsku, uz nadoplatu za otoke.

29.08.2015. (06:13)

Pripremite papire

Kako krenuti u biznis iznajmljivanja apartmana?

Više od 60 tisuća hrvatskih domaćinstava bavi se iznajmljivanjem smještaja, a broj iz godine u godinu sve više raste. Registracija za pružanje usluga i kategorizacija smještaja relativno se brzo i jeftino napravi. Uz to svi oni čiji prihodi ne prelaze 230 tisuća kuna godišnje, a takvi su u većini, ne ulaze u sustav PDV-a pa porez plaćaju paušalno – po krevetu. T-portal piše kako krenuti u biznis, korak po korak, uz potrebnu dokumentaciju.

19.07.2015. (12:03)

Zimmer für frei

Gdje su ti turisti? Hoteli puni, mali iznajmljivači još uvijek čekaju prve goste

“Ma kakva rekordna godina?! Možda su puni hoteli, ali mi mali iznajmljivači smo prazni, pa živim tu u Opatiji, uopće nema gužve na ulicama. Jutros mi je na vrata došao Makedonac, traži usred Opatije apartman za 40 eura s klimom, terasom i pogledom na more. Imam sve, ali onda je pokušao spustiti cijenu. Zamislite, traži u središtu Opatije apartman s terasom i pogledom na more za 30 eura”, požalila se za Novi list opatijska iznajmljivačica apartmana na lošu godinu, dok su hoteli krcati u rekordnoj sezoni.