Kekin: Fašizam je apsolutno zlo koje ne smije biti pravdano drugim zločinima - Monitor.hr
06.05.2016. (16:16)

Od glave do pete

Kekin: Fašizam je apsolutno zlo koje ne smije biti pravdano drugim zločinima

“Pjesmom Ja nisam vaš želio sam reći da nisu bili svi isti te da je fašizam apsolutno zlo koje ne smije biti pravdano drugim zločinima. Nažalost su oni ekstremniji, vrlo često i manje inteligentni i glasniji. Rokenrol koji sam ja slušao cijelog života iza sebe je imao neku ideologiju i neki zdrav humanizam. To je ono što me drži i što mi daje snagu. Nije samo stajati na bini s gitarom već iza toga mora postojati i neka poruka”, kaže frontman Hladnog piva Mile Kekin u intervjuu za novosadski Omladinski radio. T-Portal


Slične vijesti

20.01. (10:00)

Ljuti klasik

Hladno pivo ‘Desetka’ – iskorak suprotiv pravovjerju

Povodom reizdanja legendarnog albuma rockera iz Gajnica, Ravno do dna recenzira: Prije 25 godina, Mile i društvo krenuli su s prvim iskoracima prema publici nešto široj od “malog kruga velikih pankera”, a učinili su to albumom koji i danas zvuči dosta snažno kad ga slušate na gramofonu. Mile će reći da naziv “Desetka” aludira na pojačala odvrnuta do kraja i to se zbilja čuje u miksu. “Desetka” je bila tako bučna kao odgovor na katastrofalno tih digitalni miks prethodnog im albuma “G.A.D.” čija je nekvaliteta zvuka gotovo uspjela zasjeniti kvalitetu materijala koji je na njemu objavljen.

22.12.2022. (12:45)

Hladno pivo obilježava 25 godina albuma ‘Desetka’

28.12.2018. (17:00)

Na dočeku Nove godine u Zagrebu na Jelačićevom trgu odmah iza ponoći nastupa Hladno pivo

29.05.2018. (20:15)

Rezervirajte karte

Ljeto na krovu MSU-a: Hladno pivo, Chui, Kojoti, Repetitor…

Nikad jači i raznovrsniji program Ljeto u MSU, na krovu muzeja. Otvorenje pripada art-rock doajenima, grupi Boa (2.6.), a zatvaranje podjednako ukusnim majstorima pop-psihodelije, grupi Mayales (14.7.). Između ta dva nastupa možete uhvatiti Kojote (9.6.) čiji je comeback bio uspješniji od očekivanja pa lidere hrvatske jazz renesanse, trio Chui (16.6.) te predvodnike beogradske suvremene (alter) rock scene, također trio Repetitor (7.7.). Očekuje se da će vrhunac pripast Hladnom pivu (30.6.). Jutarnji

01.02.2018. (23:16)

Trening za pjevanje

Video: Josipa Lisac pjeva s Hladnim Pivom

Hladno Pivo je objavilo novu verziju svoje pjesme ‘Soundtrack za život’ na kojoj pored Mile Kekina pjeva i Josipa Lisac (YouTube). Pjesma se nalazi na aktualnom albumu Hladnog Piva ‘Greatest Hits’ kojim su zaokružili 30 godina karijere, a proslavit će ih koncertima u zagrebačkom Domu sportova 2. i 3. ožujka. Prvi koncert, u petak 2. ožujka, nazvan je ‘Old School’ i bit će u potpunosti posvećen prvoj fazi karijere – u fokusu će biti prva četiri studijska albuma benda ‘Džinovski’, ‘G.A.D.’, ‘Desetka’ i ‘Pobjeda’ objavljeni od 1993. do 1999. godine. Druge večeri, u subotu 3. ožujka, bend će odsvirati ‘Greatest Hits’ set s najznačajnim pjesmama iz sva tri desetljeća svoje karijere. Ulaznica za pojedine dane je 90 kuna, za oba 140.

20.09.2016. (18:45)

Bački-zagre vo-pi še-ja

Hladno pivo nastupa 15. listopada u Zagrebu na velikom "Tulumu"

Hladno pivo glavni je izvođač prvog Tuluma, koncertne turneje koja počinje u subotu 15. listopada u zagrebačkom Domu sportova, kad će pored njih nastupiti još i Brkovi i Šank. Nakon Zagreba turneja se nastavlja 25. studenog u Rijeci kad će u dvorani Mladosti uz Pivo nastupiti Urban i Četvork te Jonathan, dok je 26.11. koncert u splitskoj Spaladium Areni gdje će svirati HP, Urban, M.O.R.T. i Kiša metaka. Prije zagrebačkog koncerta Hladno pivo ima koncerte u – Dublinu i Corku. Monitor

20.09.2016. (15:04)

Hladno pivo nastupa 15. listopada u Zagrebu na velikom "Tulumu"

Hladno pivo glavni je izvođač prvog Tuluma koji se održava u subotu 15. listopada u zagrebačkom Domu sportova, kad će pored njih nastupiti još i Brkovi i Šank. Ulaznice su u pretprodaji po cijeni od 70 kuna, dok će se na dan koncerta moći kupiti za 90 kuna.

Nakon Zagreba turneja se nastavlja 25. studenog u Rijeci kad će u dvorani Mladosti uz Pivo nastupiti Urban i Četvork te Jonathan, dok je 26.11. koncert u splitskoj Spaladium Areni gdje će svirati HP, Urbana, M.O.R.T. i Kišu metaka. Ulaznice za Rijeku u pretprodaji 60 kn do 16. listopada te 70 kn od 17. listopada do 24. studenog. Na dan koncerta, 25. studenog, za ulaz će trebati izdvojiti 90 kn. Za Split ulaznice u pretprodaji 60 kn do 16. listopada te 70 kn od 17. listopada do 25. studenog. Na dan koncerta, 26. studenog, za ulaz će trebati izdvojiti 90 kn.

Prije ovoga Hladno pivo će 11. i 12. listopada nastupiti u Dublinu i Corku u Irskoj, gdje će snimiti i novi spot za ‘Dan oslobođenja’ s aktualnog albuma ‘Dani zatvorenih vrata’.

“Ako želite našeg Zokija vidjeti golog u štiklama na konju dođite u Dom sportova!” – poziva na “Tulum” Mile Kekin iz Hladnog piva, te najavljuje da će svirati presjek karijere, od ‘Bubašvaba’, preko ‘Pjevajte nešto ljubavno’, ‘Ne volim te’, ‘Zimmer Frei’, ‘Teško je ful biti kul’ i ‘Samo za taj osjećaj’ do pjesama s posljednjeg albuma.