Pokreće se postupak o sukobu interesa u slučaju Martine Dalić - Monitor.hr
17.01.2017. (10:30)

Ima interesa

Pokreće se postupak o sukobu interesa u slučaju Martine Dalić

Na današnjoj sjednici Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa većinom glasova donesena je odluka da se pokrene postupak o slučaju Martine Dalić. Treba se utvrditi je li potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva u potencijalnom sukobu interesa prilikom donošenja odluka koje izravno ili neizravno mogu utjecati na ostvarivanje privatnih interesa zbog okolnosti da je njezin suprug član Uprave Ine. N1


Slične vijesti

01.06.2019. (14:30)

Afera Hotmail

Novaković: Osjećam političke pritiske na Povjerenstvo

Predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Nataša Novaković komentirala je u Dnevniku Nove TV odluku Ustavnog suda na koju se pozvao premijer tražeći njeno izuzeće iz odlučivanja o aferi Hotmail. Novaković je rekla da je u pitanju samo formalna pretpostavka i da se o njenom izuzeću nakon ove odluke tek treba odlučivati. Nema namjeru sama se izuzeti, a nije jasno tko bi o tome trebao odlučiti. 24sata

04.12.2018. (19:30)

To što se tako zove - nema veze

Plenković o Mariću i Dalić: Članovi Povjerenstva nisu se bavili konceptom sukoba interesa

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa bavilo se načelima djelovanja. Sukob interesa nije utvrđen kod ministra financija ni kod bivše potpredsjednice Vlade – rekao je premijer Plenković na odluku Povjerenstva da su Martina Dalić i Zdravko Marić povrijedili načela obnašanja javne dužnosti. Smatra Plenković da “niti u jednom trenutku nitko od članica i članova Vlade nije povrijedio načela djelovanja – a to su savjesno, odgovorno, nepristrano ponašanje, čuvajući vlastitu vjerodostojnost i dostojanstvo povjerenih dužnosti”.

04.12.2018. (13:30)

Eto zašto su je smijenili

Dalija Orešković o slučaju Dalić-Marić: Kompletna vlada sad i odmah mora dati ostavku

Ako je jučer izrečeno da je jedna od odgovornosti Martine Dalić to što je sudjelovala u odabiru Ante Ramljaka kao predloženog izvanrednog povjerenika Vlade, a znala je njegovu ulogu u izradi zakona – onda je to znao Andrej Plenković. Ako se prihvati retorika da je neformalna radna skupina bila radna skupina Vlade, onda je odgovorna cijela Vlada. Ako ovo nije razlog za pozivanje kompletne Vlade na podnošenje ostavke, sad i odmah, onda ne znam što je – kaže Dalija Orešković za N1 o odluci Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa (kojeg je vodila do ove godine) o slučajevima Martine Dalić i Zdravka Marića koje je utvrdilo da su oboje povrijedili etička načela u obnašanju javne dužnosti.

30.10.2018. (10:30)

Kapitalizam dimne bombe

Otvoreno o knjizi Martine Dalić – razvija se teorija zavjere

“Hajka koja se stvorila zasjenila je pravo stanje stvari. Knjiga govori o činjenicama koje su povjerljive, i bit će zanimljiva reakcija onih koji će ih pokušati osporiti”, rekao je politički analitičar Pero Maldini sinoć u Otvorenom (cijela emisija na linku dolje), o knjizi Martine Dalić. Stručnjak za krizni menadžment Danko Sučević je rekao kako Dalić nije imenovala ortake iz naslova knjige pa se “razvija ‘teorija zavjere’, kako bi se opravdali vlastiti postupci”.

27.10.2018. (12:30)

Martina Dalić: Slomilo se jer smo odbili Todoriću pozajmiti 300 milijuna eura

“Nikada u Vladi nije postojala neka tajna skupina, urota, namještanje poslovanje ili slična laž koju je radi opravdavanja sebe i svojih promašaja izmislio Ivica Todorić… Slomilo se na odbijanju da mu Vlada iz novca poreznih obveznika osigura pozajmicu od 300 milijuna eura na koju ni po čemu nije imao pravo. Slomilo se upravo na nepostojanju ortačkog mentaliteta kod najodgovornijih ljudi tadašnje Vlade” kaže Martina Dalić u svom prvom intervjuu od ostavku. Jutarnji u ponedjeljak počinje prodavati njenu knjigu ‘Slom ortačkog kapitalizma’.

26.10.2018. (21:39)

Njena strana priče

Viktor Vresnik o skoroj knjizi Martine Dalić

Knjiga ima savršen tajming izlaska – izručenje Todorića, potvrđivanje nagodbe o Agrokoru, ali i gadne nove mailove koji Vladu optužuju za pogodovanje kod usvajanja lex Agrakor. Viktor Vresnik iz Jutarnjeg, vlasnika Hanza medije koji je izdavač knjige, donosi najavni osvrt: Martina Dalić napisala je dobru knjigu koja otvara pogled u utrobu najturbulentnijeg procesa u kratkoj povijesti hrvatske postsocijalističke ekonomije. Dalić je sudionik procesa, opisuje ga iznutra, medicinski detaljno, ponekad subjektivno. Na kraju, ona je do danas jedina, uz Ivicu Todorića i njegovu upravu Agrokora, platila cijenu razgradnje koncerna koji su mnogi pogrešno poistovjetili s hrvatskom ekonomijom… Promocija knjige je u ponedjeljak, a knjiga izlazi u utorak 30. listopada uz Jutarnji list u nakladi od 45.000 primjeraka.

08.09.2018. (08:31)

She made him an offer he couldn't refuse

Todorić: Kad je 16.3. došla gospođa Martina Dalić i tak dalje, ja sam bio stvarno šokiran

I dalje nije jasno zašto je Todorić pristao prepisati svu svoju nemalu imovinu državi. Kojim argumentima je Martina Dalić pritisnula Todorića da napravi takvu nezamislivu stvar? U svakom slučaju gospođa Dalić zaslužuje divljenje i (straho)poštovanje.
Evo što kaže Todorić: “Kad je 16.3. došla gospođa Martina Dalić i meni rekla (podsmijeh) da ja svoju imovinu prepišem na nekakav SPV i tak dalje, ja sam bio stvarno šokiran i to je za mene bio izuzetno jedan težak trenutak. Ja sam shvatio da nije ona sama došla da iza toga stoji nekakva državna mafija da tako kažem i tako dalje… To je ona meni rekla u četiri oka.” (od 1:44). Intervju za N1 u trajanju od 12 minuta, ovdje je cijeli transkript razgovora.
(Ovdje je izjava Ivice Todorića koju je objavio 7.4.2017. prilikom aktivacije Lex Agrokor koju zaključuje sa “stoga sam danas ponosan čovjek jer sve što sam izgradio danas sam svojim potpisom predao hrvatskoj državi“.)

24.08.2018. (21:02)

Riječ po riječ

Ante Samodol odgovara Martini Dalić

Bivši šef HANFA-e Ante Samodol napisao je poduži post na Facebooku, osvrćući se na svjedočenje Martine Dalić DORH-u u kojem ga je usput spomenula. Priču od toga je složio Telegram koja može olakšati čitanje. Ante Samodol je oduvijek bio posebna i zanimljiva osobnost, što potvrđuje i ovim postom. Ništa od toga naravno nije prijelomno već eto jedan živopisni insajderski fajt za nas voajere koje možda zanima fukcioniranje stvari iznutra. Radi opće spoznaje svijeta.

Dragi moji, na N1, prema iskazu Martine Dalić u DORH-u stoji: “Imena smo zapisali na ploču te smo nakon razmatranja svih…

Objavljuje Ante SamodolČetvrtak, 23. kolovoza 2018.