Pokrenuta crowdfunding kampanja za Juričanov dokumentarac o Bandiću - Monitor.hr
30.05.2019. (17:30)

Tako je i Todorić počeo padati

Pokrenuta crowdfunding kampanja za Juričanov dokumentarac o Bandiću

Dokumentarist Dario Juričan (autor dokumentaraca Gazda o Todoriću i Kutli) pokrenuo je crowdfunding kampanju za svoj treći dugometražni dokumentarni film ‘Kumek’, o zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću. Kampanja će trajati 20 dana, a cilj je skupiti 250.000 kuna za dovršetak filma i potom ga staviti u javno dostupnu domenu. Juričan kaže da je “ekipa filma spremna, za iznos od 15 milijuna kuna, ne objaviti film Kumek” (toliko je odvjetnik Hanžeković platio da Bandić izađe iz Remetinca). Ovo nije sve, Juričan je danas pokazao da je promijenio ime u – Milan Bandić, što je nazočnima na presici dokazao novom osobnom iskaznicom. Glavni istraživač ‘Kumeka’ je Hrvoje Appelt, svojevremeno najbolji hrvatski istraživački novinar. Premijera filma, sufinanciranog od strane HAVC-a, najavljena je za veljaču 2020. RTL


Slične vijesti

Jučer (13:30)

Ne može to svatko

Juričan zbog šatora dobio kaznu od 700 kuna

“Kao osobe koje će posvjedočiti o starom hrvatskom običaju postavljanja šatora ja sudu predlažem kao svjedoke uvažene organizatore i eminentne posjetitelje tog šatora u Savskoj 66: Josipa Klemma, Đuru Glogoškog, Kolindu Grabar Kitarović, Mirka Ljubičića Švepsa, Antu Deura, Milijana Brkića i Milana Bandića”, napisao je Dario Juričan u prigovoru prekršajnom sudu.

Prekjučer (15:15)

Doktorirao Bandića

Dario Juričan u RTL direktu: Bandić će dobiti tri godine. U film ću staviti i Davora Bernardića, on je politička niškorist, zagrebački štakor

Ja sam sada čuo njegove odvjetnike. Ovi divni odvjetnici brane samo nevine ljude. Meni je jasno da je i Bandić nevin. U svim tim procesima dokazni materijali su dosta jaki. Ima tu hrpe svega. Da nema tog procesa, ne bismo nikad saznali da ima tri tajna stana. Moja procjena je da neće dobiti više od pet godina zatvora. Čini mi se da bi mogao dobiti oko tri godine. To će dosta dugo trajati, ali materijalni dokazi su dosta jaki. S filmom o Bandiću se ne žurim. Želim u njega staviti i Davora Bernardića, on je politička niškorist, zagrebački štakor. Čekam parlamentarne izbore pa da vidim kako će završiti on, kralj političkog nečinjenja. Radi antikorupcijsku koaliciju, a prijatelj mu ima kućicu na Adventu i taj frendač je politički tajnik stranke Milana Bandića – rekao je Dario Juričan jučer u RTL direktu (video 7:45).

10.01. (10:30)

Dario Juričan Corruption News Bulletin

Juričan napisao i Davoru Bernardiću ljubavno pismo: Bero, nešto ne razumijem

Već godinama pratim tvoj promišljeni rad, tvoje majstorije. Bero, ja ću odmah o Adventu. Ne da mi mira. Obojica znamo da je tvoj dobri prijatelj Dalibor Bastalec, onaj kojem dolaziš na godišnjice DVD-a Blaškovec i kojem, zajedno s Milanom Bandićem, uveličavaš rođendane, imao upravo na glavnom zagrebačkom trgu u vrijeme Adventa jednu lijepu kućicu. Nije naravno ta kućica bila na Daliborovo ime, već na ime njegove sestre, ali ti dobro znaš kako to ide, Bero, jer si već godinama okružen ljudima iz takvog miljea, još otkako ti je Milan bio mentor u SDP-u… Ti si predsjednik SDP-a, a tvoj dobri prijatelj Dalibor Bastalec je glavni tajnik stranke Bandić Milan 365 – stranke rada i solidarnosti. Istog onog Bandića koji vam ne želi dati izvješće o Adventu, a izabrani predsjednik Milanović označava ga kao žarište korupcije… Facebook

09.01. (14:30)

Darijev holding

Juričan prespavao u šatoru pred Holdingom, najavio da će preimenovati Bundek u – “Bandek”

Redatelj Dario Juričan (a bogme i aktivista i performator) prespavao je noćas u šatoru ispred Zagrebačkog holdinga, gdje ga je posjetila i policija, ali ne i Milanović, kojem se nadao. Jučer je ondje dijelio janjetinu zato, kako je rekao za N1, “da omastimo brk. Imamo metaforičku razinu i stvarnu razinu. Na metaforičkoj smo omastili brk sa janjetinom, a na onoj drugoj htjeli smo omastiti sa Zagrebačkim holdingom”.

Hvala svima koji su došli podržati desant na Holding!Ujutro se uprizorio i djelatnik Holdinga i iskusni kolega Mirko…

Gepostet von Želim biti Milan Bandić predsjednik RH am Mittwoch, 8. Januar 2020

08.01. (20:53)

Mič' se Bandiću!

Juričan se utaborio sa šatorom ispred Holdinga, dijeli janjetinu i ne miče se dok mu ga ne predaju

Programom koji traje do četvrtka ujutro, predviđeno je ‘maštenje ruku janjetinom, potkupljivanje medija, konzultacije u kombiju o tome kako maznut lovu na Adventu kao i zapošljavanje u Knjižnicama, Čistoći i Gradskim grobljima’ »Ja sam mala sitna duša, kriminalac, ovo preko su fini ljudi«, izjavio je novinarima Juričan koji je u šator u sklopu akcije »100% ZA HRVATSKU & 366% ZA HOLDING!« pozvao građane na janjetinu. Novi list (Hina)

03.01. (14:30)

Pukotine u iskrenim koruptivnim namjerama

Dario Juričan podnio Trgovačkom sudu zahtjev da ga se kao vjerovnika imenuje Likvidatorom Grada Zagreba

U zahtjevu Juričan kaže: Prema Zakonu o trgovačkim društvima, članku 114. Sud može imenovati likvidatora koji nije član društva, a to može biti i fizička osoba vjerovnik tog društva. Kao likvidator, Grad Zagreb bih zbog ogromne količine smeća nagomilanog od 2000. likvidirao, a administraciju i ostale javne servise Zagreba pripojio bih najbližem ozbiljnijem gradu – Bjelovaru. Dugovi koje Zagrebački holding ima prema meni bili bi time anulirani.

(Zaboga, Zagreb pripojiti nekorumpiranom Bjelovaru! Kome smo to dali glas!)

30.12.2019. (22:30)

Mudro govoriti, a ne glupo šutjeti

Rašeta: Juričan iznio dijagnozu koju je trebao izreći Milanović

Boris Rašeta odlično je sumirao Juričanov projekt i točno prozvao Milanovića: “Juričan je iznio dijagnozu bolesti na smrt, od koje boluje ovo društvo, a koju je trebao izreći Zoran Milanović. Ono što bi trebalo biti esencijom opozicijske politike razumne srednje struje postalo je u našoj sredini pukim anarhoegzibicionizmom… U prostor iz kojeg se povlače milanovići i bernardići upadaju pernarikolakušići i slični koje gura HDZ kako bi kapacitet protesta uvijek bio pod kontrolom”.