Policija objavila snimke nasilja prosvjednika sa Markovog trga - Monitor.hr

Slične vijesti

24.03.2016. (09:52)

Route 66

Ministar Medved: Ne preuveličavajmo plinske boce, u 520 dana šatora nitko nije bio ugrožen

Ovogodišnji proračun za branitelje veći je za 32 milijuna kuna od prošlogodišnjeg, a novopečenom ministru Tomi Medvedu glavni je cilj uvesti jedinstveni Zakon o pravima branitelja: “Danas imamo više od 400 tisuća branitelja koji nisu stradali, nemaju mirovinu, u teškom su socijalnom stanju, a nisu obuhvaćeni zakonom. Cilj jedinstvenog zakona je sve njih obuhvatiti i olakšati administrativne procedure”, rekao je Medved u intervjuu za Jutarnji, dodavši kako vjeruje da će se šator sada maknuti sa Savske te da trebamo shvatiti njegove uzroke.

30.01.2016. (18:40)

15 mjeseci čistog pakla

Matić: ‘Logor je zezancija u usporedbi s ovime što su mi šatoraši priuštili’

“Kako sam se osjećao kada sam vidio kako će izgledati primopredaja? Kao da ulazim u logor Stajićevo”, izjavio je novinarima bivši ministar branitelja Predrag Fred Matić nakon što je na svečanosti koja je bila sve samo ne to predao ključeve ministarstva svom kratkotrajnom zamjeniku Crnoji, priznavši usput da mu je 15 mjeseci koliko je trajao prosvjed šatoraša bilo najtežih 15 mjeseci u životu. “Ma kakav logor! Logor je zezancija, u logoru je sve jasno. Tamo sam u glavi složio tko me drži, zašto me drži i koji mu je cilj. Ali ovdje su me povrijedili ljudi koji su mi bili bliski, moji suborci”, kaže Matić. Jutarnji

Ljetna rasprodaja: Nabavite Windows 10 potpuno besplatno!

Stigla je najveća ljetna softverska rasprodaja u 2020. Keysworlds.com vam nudi softverske licence i ključeve po izuzetno povoljnim cijenama, a ovog puta uz uredski softver u paketu dobivate i Windwows 10 besplatno. Evo za ilustraciju cijena nekoliko kombinacija: Microsoft Office 2019 Pro + Windows 10 Pro po cijeni od 32,99 eura. Ili još povoljnije nešto stariji Office 2016 Pro + Windows 10 Pro za svega 18,49 eura. Opširnije o paketima, cijenama i kako pomoću kupona dobiti te lude cijene.

27.01.2016. (18:47)

Kapa koja je prelila čašu

Delikt silovanja pred kamerama

“Može li u bilo kojem svemiru, bilo kojeg svijeta, bilo tko s imalo zdravog razuma zamisliti da je silovana žena kao suvenir uzela kapu svog silovatelja. Može li itko normalan takvo što izgovoriti. Odgovor je suvišan. Ali u ovoj našoj stvarnosti posve je zamislivo da Velimir Bujanec, osoba bez imalo svijesti i savjesti, lišen elementarne empatije, još jedanput pred kamerama iste te žrtve siluje i ponižava uzimajući u zapjenjena usta njemu nezamislivu patnju i traumu žrtava rata kako bi se borio za svoje fašističke ciljeve”, piše Vox feminae. Crol prenosi sporni video s Mirjanom Rakić.

27.01.2016. (16:04)

Zagrebačka policija o jučerašnjem prosvjedu za televiziju Z1: Previše ih je vikalo ‘za dom spremni’ pa nikoga nismo prijavili

03.01.2016. (10:48)

Laku noć, svirači

Demo: Dogovorio sam s Glogoškim i Klemmom kraj prosvjeda

Budući ministar branitelja mogao bi biti umirovljeni brigadir HV-a Miodrag Demo, saborski zastupnik iz redova stranke Milana Bandića i voditelj zagrebačkog Ureda za branitelje. Demo smatra da će o njegovom ministarskom mjestu odlučiti branitelji i jedan dio politike, no kad bi postao ministar, kaže da bi u tom slučaju prestao prosvjed branitelja u Savskoj 66: “Već smo mi to dogovorili u jednom dijelu zajedno ja, Glogoški, Klemm i ostali dečki koji su tamo”, kazao je. N1

29.07.2015. (21:39)

Sezona kampiranja

‘Ima li Godota pod šatorom?’

„A u čitavoj toj »normalnosti« jedva da je i zamijećen pothvat onog fotoreportera kojemu se prije dva-tri dana – valjda uslijed omamljenosti toplotnim udarom – učinilo profesionalno izazovnim i za javnost zanimljivim da ode do šatora u Savskoj i napravi seriju uzbudljivih snimaka s donedavno medijski najatraktivnije lokacije u čitavoj Hrvatskoj. Kao što svjedoče fotke, reporter je tamo usred dana zatekao samo dvojicu masovno okupljenih branitelja. O kojima ćemo jednoga dana – ako se ikada itko ponovo sjeti da je u Savskoj nekoć davno podignut šator pa navrati da vidi ima li koga unutra – možda doznati da se zovu Vladimir i Estragon. I da Godot tek što nije došao“, vraća Novi list braniteljski prosvjed pod reflektor medijskog prostora.

10.06.2015. (14:44)

Možda i dogodi se čudo

‘Kakvu bi taj štetu napravio da je, ne daj bože, boljeg zdravlja’

40-godišnjak je molotovljevim koktelima zapalio prizemlje zgrade Mirovinskog na Zapadnoj obali. Tip je ozbiljno bolestan, nadležni ga sirotoga šalju na terapije, a on čini diverzantske podvige kao palestinski terorist. Jedva bi se moglo i zamisliti kakvu bi taj štetu napravio da je, ne dao Bog, boljeg zdravlja. Slična se stvar dogodila i prije nekoliko dana, kad su na Gornjem gradu bile one demonstracije branitelja i mnogopostotni ratni vojni invalidi kao od šale bacali teške metalne ograde koje im je policija ispriječila na putu”, piše Ante Tomić za Slobodnu.

08.06.2015. (15:52)

Marinko Čulić: Klimakterij desnice

“Predsjednica i Crkva oprezno napuštaju zonu odgovornosti ako veteranska pobuna pređe sve dopustive granice, tim više što su je i same uvelike prešle. Grabar Kitarović time što je među pobunjenike poslala čovjeka koji je prije nekoliko mjeseci neuračunljivo zaželio smrti Zoranu Milanoviću. A Crkva time što se pozivala na nepovredivost crkvenog prostora, a onda je sama srušila pružajući u crkvi svetog Marka utočište prekršiteljima zakona. U svakom slučaju, prvi put se posljednjih godina događa da raspojasani radikalizam ne izgleda više kao pobjednička karta desnice, nego nešto riskantno i neizvjesno, čak klimakterično”, piše Marinko Čulić za Novosti.