Utisak Nedelje: Vuk Jeremić, Dušan Teodorović i Nikola Tomić - Monitor.hr
23.05. (08:00)

Urlikanje i prostakluk.

Utisak Nedelje: Vuk Jeremić, Dušan Teodorović i Nikola Tomić

Sami prijedlozi počinju od 38 minute (maknite djecu iz blizine).


Slične vijesti

28.06. (12:00)

I šta sad? Lamentiranje.

Utisak postizborne nedelje

Ovako Svetislav Basara piše povodom zadnjih Utisaka nedelje u svojoj kolumni: U oštroj konkurenciji za titulu Srbin/Srpkinja/Srpče koje se najviše zgrozilo, uzibretilo i moralno uspaničilo nad, ovoga puta vaistinu „više nego ubedljivom“ (ubedljivijom, čini mi se, nego što i pobedniku odgovara) pobedom Caesara Vučića, prvo mesto je – takođe više nego neubedljivo – osvojila Olivera Bećković (voditeljica Utisaka). Treba li reći da je postizborni Utisak nedelje, koji je umesto u nedelju išao u ponedeljak, bio gotovo uspeli pokušaj revizije izbora, raskrinkavanja neizlaznosti, izbornih marifetluka, SNS-ovske nasilnosti, manipulativnosti, etc, etc.

21.06. (09:00)

Uoči današnje nedjelje

Utisak nedelje: Bojkot ili ne

Ove nedjelje su izbori u Srbiji, ovako se u prošlonedeljnom Utisku razgovaralo o njima Dragan Đilas (za bojkot), Nebojša Zelenović (slobodni teritorij Šabca, glasa lokalno, bojkot parlamentarno) i Aleksandar Šapić. Sami utisci od 37. minute.

13.06. (11:00)

Upečatljivo: Država na rubu nervnog sloma

Utisak nedjelje: Trostruki must see

U emisiji su sudjelovali lideri stranaka koji su se predomislili i neće bojkotirati skore izbore u Srbiji – Sergej Trifunovič (Pokret slobodnih građana) i Saša Radulović (Dosta je bilo) plus Đorđe Vukadinović. Svetislav Basara je posvetio kolumnu emisiji: Moj opšti utisak je da su gosti (svih boja) odlično govorili, ali da bi mnogo bolje govorili da su znali šta govore. Što uopšte nije bio slučaj. Mada je Sergej imao nekoliko lucida intervala.

07.06. (19:00)

Utisak nedelje: Da li ste poslušnik?

Da li ste podanik? Koliko puta ste odustali od sebe, od onog u što vi verujete, svoje profesije da biste sačuvali nešto. Svejedno da li ste čuvali porodicu, posao… Da li ste to radili sa argumentom da nema drugog izbora? Pa zašto biste bili veliki buntovnik ako je već jasno da se ništa neće promeniti? Kako je moguće da postoji ogroman broj poslušnika koji nemaju nikakav problem da imaju u ruci diplomu, profesiju, ali svejedno ćute? – pitanja su koja postavlja Olja Bećković svojim sugovornicima, a oni su: Miodrag Zec, Vladica Cvetković i Kokan Mladenović. Zanimljiva rasprava. Utisci idu od 37:40

18.05. (12:00)

Same here

Utisak nedelje: Dosta je bilo korone, idemo na izbore

Urednica emisije Olja Bećković se ovog tjedna pita da li su mjere u Srbiji ukinute zato jer je korona stvarno prošla ili je struka po nalogu vlasti morala obznaniti da je sve u redu, kako bi se u Srbiji, kao i kod nas, pod hitno održali izbori da bi se stiglo kapitalizirati na epidemiji. Gosti emisije su redom doktori – Predrag Kon (iz stožera, sa maskom na bradi), Srđa Janković (bez maske) i Zoran Radovanović (pokriven maskom). Utisci počinju od 38:30

03.05. (13:00)

Utisak nedelje

Urednica emisije Olja Bećković postavlja pitanje koje ju stalno opsjeda: Da li ste poltron? Da li je poltron svestan da je poltron? Da li se poltron postaje rođenjem ili je to stečena osobina? Da li postoji bilo koja profesija na svijetu koja ne biva poništena ukoliko ste poltron? Šta vredi ukoliko ste tužilac, lekar, novinar, profesor, arhitekta, šta će vam ta struka ako ste ništa drugo osim poltron? Ali od svih poltrona koji postoje na svetu jesu li ipak najgori poltroni novinari? Gosti emisije su Jelena Đorđević, Dragoljub Draža Petrović i Ivan Ivanović. Utisci nedelje idu od 44 minute.

19.04. (15:00)

Slučaj Srbija

Utisak nedelje o izvanrednom stanju gubljenja živaca

Autorica i voditeljica Olja Bećković pita kako se osjećate u izvanrednom stanju i izvanrednom stanju gubljenja živaca vlasti kojoj se i najobičnija novinarska pitanja tretiraju kao opasne političke provokacije i poziv na rušenje vlasti, tako da više nema ni novinara na konferencijama za medije njihovog stožera. Gosti su Veljko Lalić gl. urednik Nedeljnika, Milan Ćulibrk gl. urednik NIN-a i Nemanja Rujević novinar Deutsche Wellea i dopisnik Vremena. Tu su i redoviti nevjerojatno nadrealni utisci nedjelje iz Srbije (nešto kao filmski žurnal A. Vučića) koji počinju točno na 34:34.