Zašto još uvijek mnogi vjeruju da je spuštanje na Mjesec bila prevara? - Monitor.hr
17.07.2019. (20:30)

Skupo, a slaba zarada

Zašto još uvijek mnogi vjeruju da je spuštanje na Mjesec bila prevara?

Bilo je potrebno 400.000 NASA-inih ljudi i suradnika da bi Neil Armstrong i Buzz Aldrin sletjeli na Mjesec, a samo jedan čovjek da bi se raširilo ideju da je slijetanje bila prevara – on je Bill Kaysing, a 1976. objavio je pamflet ‘We Never Went to the Moon: America’s Thirty Billion Dollar Swindle’ potkrijepljen lošim fotokopijama i suludim teorijama, kojima dan-danas neki vjeruju. Guardian je raspravio o ovome – poslušajte ovdje. List piše i kako su fotografije Aldrina i Armstronga na Mjesecu umjetnička remek-djela.


Slične vijesti

30.03. (14:30)

Fala, inače bi nam pala pomrčina

Kako je pun Mjesec pomogao u izvlačenju broda u Sueskom kanalu

Bila je potrebna malena pomoć Mjeseca da se 400 metara dugački kontejnerski brod odglavi u Sueskom kanalu, piše Space.com. Tjedan dana Ever Given je bio zaglavljen, gurale su ga i vukle teglenice, da bi se u noći s nedjelje na ponedjeljak pod utjecajem punog Mjeseca plima digla za 46 centimetara više nego što je uobičajeno, što je onda, jasno, podiglo i brod te ga odglavilo iz egipatskog pijeska.

05.12.2020. (12:30)

Da su otvorili restoran krenula bi navala!

Kina postala druga država koja je stavila svoju zastavu na Mjesec

Kina je ovoga tjedna postala druga država koja je postavila svoju zastavu na Mjesec, više do 50 godina nakon što su zastavu gore zabili Amerikanci. Fotografiju zastave snimila je kamera sonde Change-5 prije nego što je u četvrtak napustila Mjesec s uzorcima kamenja, čime je Kina postala treća s kamenčićima s Mjeseca, iza SAD-a i SSSR-a.

27.10.2020. (19:30)

Sad znamo kad se budemo pakirali

Otkrivena voda na sunčanoj strani Mjeseca

NASA je na sunčanoj strani Mjeseca pronašla vodu, tamo gdje se dosad nije znalo da je ima. Otkrili su i da je voda na Mjesecu puno češća nego što se dosad mislilo, s “džepovima” leda u zasjenjenim područjima mračne strane Mjeseca.

28.04.2020. (16:30)

Mračna strana nekretnina

Trump odobrio komercijalnu upotrebu Mjeseca

Trgovac nekretninama koji je postao predsjednik potpisao je izvršnu uredbu kojom je odobrio privatnu, komercijalnu upotrebu Mjeseca i drugih “resursa van Zemlje”, kao što su Mars i meteori. Nebeska tijela sada se promatraju kao nezadužena sredstva koja će donijeti profit – al Jazeera.

13.09.2019. (12:00)

Puni Mjesec na petak trinaesti, pa još i “žetveni Mjesec” –  podiže društvenu tenziju, bizarne rezultate i nesklad

10.09.2019. (11:00)

Ima još nade za indijsku sondu za Mjesecu: Nije se razbila, u komadu je, jedino što još uvijek nema kontakta s njom