Dopis šefice financija Grada Zagreba Bandiću: Hitno ograničite potrošnju, minus je premašio milijardu kuna - Monitor.hr
03.02.2020. (09:30)

Šta sad hoće ova urotnica?! Nova poskupljenja?!

Dopis šefice financija Grada Zagreba Bandiću: Hitno ograničite potrošnju, minus je premašio milijardu kuna

Manjak u proračunu Grada Zagreba krajem prošle godine premašio je milijardu kuna te se od čelnika gradskih “ministarstava” hitno traži striktno ograničavanje potrošnje, nepreuzimanje novih obaveza, preispitivanje socijalnih i ostalih prava te pronalaženje drugih oblika financiranja. Ponukan ovim nalogom, Gradski ured za financije je prošli tjedan poslao dopis svim gradskim uredima u kojem traži da povećaju prihode i smanje rashode, preispitivanje socijalnih i ostalih prava. Grad stoga, upozorava, ima sve veće probleme u podmirivanju obveze, do te mjere da su vjerovnici svoja dugovanja počeli prodavati faktoring tvrtkama za utjerivanje dugova… donosi Jutarnji.


Slične vijesti

02.03.2020. (11:00)

Uz malu pomoć prijatelja

Bandićeva kći ‘džabe’ je živjela 15 godina u prijateljevu stanu. Zašto je to problem?

Zato što je prijatelj Željko Šelendić s Gradom odradio mnoge poslove. A majka i Bandićeva supruga je stan nedavno kupila skoro “za džabe”. Osim toga, uredio ga je arhitekt Ante Vrban, a na uređenje stana potrošeno je gotovo 300.000 kuna. Račun je bio na obrt Šelendićevih, a koji je uređivao i gradonačelnikov stan u Bužanovoj ulici i nikad nije naplatio račune, nego mu je Bandić zahvalio tako što mu je darovao stan od 30 kvadrata na Vrbiku, koji je on potom prodao… 24 sata

04.02.2020. (00:00)

Rule #2: The Double Tap

Klauški: Ništa dosad nije srušilo Milana Bandića. Mogu li ovi prosvjedi?

Trebao je biti gotov još 2002. godine kada je Range Roverom s personaliziranim tablicama u alkoholiziranom stanju skrivio prometnu nesreću i pobjegao od policije koju je pokušao podmititi… Sve kockice slažu se protiv Bandića. Padom podrške HDZ-a pada podrška pravosuđa i Ustavnog suda, padom podrške na Pantovčaku pada politički utjecaj na institucije, topi se proračun, počinju suđenja, jačaju prosvjedi… Bandić je toliko puta već bio “gotov” i toliko dugo već tumara Zagrebom i državom poput političkog “živog mrtvaca” da će biti teško povjerovati kad jednoga dana padne s dužnosti. A onda kreće pravi problem: razmontiravanje Bandićeve hobotnice. Ili nešto još gore: nečije preuzimanje te hobotnice – piše Tomislav Klauški za 24 sata.
(Ovo može poslužiti – 33 pravila kako preživjeti Zombigrad. Pravilo #2 Pucaj dvaput: Ne računaj da je zombi mrtav. Budi siguran da si ga pogodio točno u glavu. Pogledajte pravilo #2 u slici – Zombieland, zašto tako treba!)

03.02.2020. (13:00)

Keširanje žetona

Zagrebački HDZ-ovci protiv Bandića i GUP-a, ako Plenković zahtjeva da ga se podrži nek to sam obrazloži

(Neslužbeno od izvora iz zagrebačkog HDZ-a) O GUP-u bi se trebalo glasati tek u ožujku. U vodstvu zagrebačkog HDZ-a ističu da ne žele turbulencije za vrijeme predsjedanja Vijećem EU, no smatraju da je upitno koliko Bandić kontrolira svoj Klub zastupnika. Kad je tražio da se uskrati podrška ministrici Divjak, Žetončići su to odbili. Budući da je mahom riječ o političkim odmetnicima kojima je ovo vjerojatno zadnji put da sjede u Saboru, njima je u interesu biti na saborskoj plaći do kraja mandata i podržavati Plenkovićevu Vladu. N1

03.02.2020. (10:00)

Spašavaj se ko može - HDZ, žene i djeca prvi

Bandić je potresen, uvjeren je u urotu: Soros je platio prosvjed

Ovaj tjedan politički je ključan za Milana Bandića. U HDZ-u tek trebaju odlučiti hoće li podržati Bandića na glasanju o Generalnom urbanističkom planu. U stranci su po tom pitanju podijeljena mišljenja. Što će biti s GUP-om još se ništa ne zna. U HDZ-u svjesni su da zbog Milana Bandića trpe veliku štetu, ali i da ih se doživljavao kao Bandićev privjesak. Mnogi smatraju da je vrijeme Milana Bandića prošlo pa se rade i planovi za dan nakon njegove vladavine – pišu na 24 sata.

03.02.2020. (08:00)

Neka institucije rade svoj posao... što sporije

Pandžić: Zašto Bandić ima razloga smijati se zadnjih 20 godina…

Sve blokade Uskoka na Bandićevim stanovima su pale kad su istekle tri godine. Jedan od tri tajna stana je već prodan, a uskoro će Bandićev prijatelj iz djetinjstva prodati i druga dva. Braća Bandić su već prebacili vlasništvo svojih stanova u Bužanovoj na supruge. Dakle, ako Bandić i bude osuđen, mogućnost naplate je mizerna. Tako je to kad institucije rade sa zakašnjenjem od nekoliko godina. Tako je to kad građani očekuju da sporo pravosuđe odradi posao umjesto da shvate kako se ključne odluke ne donose u sudnici nego na biralištima.