Milorad Pupovac: Nisam zadužen za crne kronike srpsko-hrvatskih odnosa - Monitor.hr
22.06.2015. (20:20)

Ima pametnijeg posla

Milorad Pupovac: Nisam zadužen za crne kronike srpsko-hrvatskih odnosa

“Ja nisam zadužen za crne kronike srpsko-hrvatskih odnosa iako me vrlo često stavljate u tu situaciju. Nisam ja bio jedini domaćin, prema tome ja nisam samo ovdje da budem zadužen za crnu kroniku hrvatsko-srpskih odnosa niti da popravljam ono što se pokvari u hrvatsko-srpskim odnosima, niti da popravljam monološke greške jedne strane. Ako želimo dijalog, onda moramo čuti što se sve govori”, rekao je o govoru srbijanskog ministra Aleksandra Vulina predsjednik Srpskoga narodnog vijeća Milorad Pupovac. Dnevnik.hr


Slične vijesti

19.07.2021. (18:00)

Dakle, opet rat

Srpski MUP ministar Vulin: “Zadatak ove generacije političara je stvaranje srpskog sveta, odnosno objediniti Srbe gde god budu živeli”

Srbijanski ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin je otvoreno objelodanio političku agendu po kojoj djeluje trenutna srbijanska politička elita. Poruku iz naslova je obznanio na skupu obilježavanja 13. godišnjice Pokreta socijalista, skupu na kojem je sudjelovao i njegov šef, predsjednik SNS-a i Srbije Aleksandar Vučić. U članku Al Jazeere pogledajte reakcije iz BiH i Crne Gore.

28.09.2020. (12:00)

Srpski svet, nova stara ideja?

‘Vučić nije samo predsjednik Srbije, nego svih Srba. Dosta smo se ispričavali za Veliku Srbiju‘

Aleksandar Vulin, srbijanski ministar obrane, u nedjelju je izjavio da Vučić treba biti predsjednik svih Srba gdje god oni žive te stvarati “srpski svijet”. Dodao je kako je dosta ispričavanja za Veliku Srbiju i da se svi Srbi trebaju ujediniti u jedan politički entitet koji je po njemu već trebao postojati da im svijet nije oduzeo pravo u dvjema Jugoslavijama nacrtati entitetsku mapu i ujediniti se. Položaj Srbije uspoređuje s ujedinjenom Njemačkom te tako opet niječe entitetske razlike naših prostora na mala vrata “srpskoga sveta”, eufemizirane sintagme vrlo slične onoj Velike Srbije. Jutarnji list

23.09.2019. (19:30)

Ko nije za vojsku, nije ni za ženidbu

Slaviša Lekić: Urbana legenda

Uvijek je smiješno vidjeti kako se naši političari (i političarka) zajapure na izjave Vučića, Dačića, Vulina. Najbolje odgovore za srbijanske političare imaju, MEĐUTIM, srbijanski novinari, evo npr. Slaviša Lekić je napisao kolumnu o Vulinu, ministru obrane (koji, jer slabo vidi, nije ni vojsku služio): U „izjavi za javnost“ nesrećni „mali od oružja koji oružje takao nije“ ceni da bivši premijer i kandidat za predsednika Zoran Milanović, premijer Andrej Plenković i aktuelna predsednica i kandidatkinja za drugi mandat Kolinda Grabar Kitarović „toliko mrze Vučića, da sve razlike ostave po strani i zajedno ga napadnu samo kada misle da mogu da povrede njega ili Srbiju“… (Lekić se u tekstu referira na ovaj govor Vulina regrutima.)

14.04.2019. (11:07)

Kad nadrealno postane realno

Štrajk vlade: Top lista nadrealista prije 30 godina najavila štrajk glađu ministra u Srbiji

Ministar obrane Srbije Aleksandar Vulin i izvjestan broj pripadnika vladajuće Srpske napredne stranke odgodili su štrajk glađu, kojim su se željeli suprotstaviti “huliganizmu i nasilju koje sprovodi opozicija”. “Što se tiče štrajka glađu, ja sam jutros imao konzultacije sa predsjednikom moje stranke Aleksandrom Vučićem. Odluka je da za sada u štrajk glađu ne stupamo. Ako poslanici Dragana Đilasa odluče da stupe u štrajk glađu da bi ucjenjivali državu, da bi ucjenjivali predsjednika Republike ili Vladu, istog momenta svi poslanici SNS-a stupit će u štrajk glađu“, rekao je zastupnik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Martinović. Al-Jazeera bilježi da je neke ovaj potez podsjetio na skeč iz Top liste nadrealista o štrajku vlade, snimljen prije 30-ak godina.

22.01.2017. (00:06)

666€ po čovjeku

Srbiji još četiri milijuna eura od EU za zbrinjavanje izbjeglica

Srbija će od Europske unije dobiti dodatnih četiri milijuna eura za pomoć migrantima, najavio je u Beogradu europski povjerenik za humanitarnu pomoć Christos Stylianides. Povjerenik je pohvalio srbijansku vladu za upravljanje migrantskom krizom i obećao da će EU pružiti dodatnu pomoć za prehranu izbjeglica i migranata u prihvatnim centrima diljem Srbije. Srbijanski ministar rada i socijalne skrbi Aleksandar Vulin priopćio je da Srbija neće povećavati kapacitete prihvatnih centara sa sadašnjih oko 6.000 mjesta, ocijenivši da je taj smještaj najkvalitetniji na migrantskoj ruti. HRT

28.06.2015. (21:20)

Provokacije s istoka

‘Ministar Vulin nam popuje, a prvo bi trebao pomesti ispred svojih vrata’

„Zadnje nam je i najmanje potrebno nasjesti na Vulinovu provokaciju i baciti se u raspravu tipa koliko anđela mogu plesati na vrhu igle ili je li Stepinac dostojan biti svetac. To nije državna stvar, barem ako je država zaista odvojena od crkve. A nije ni narodna stvar, u nacionalnom smislu tog pojma. Svetac je unutrašnja crkvena stvar. Nije, međutim, zgorega zapitati se – budući da su sveci crkvena stvar – s kojeg nam to pulpita (ili amvona) stiže pouka o svetosti? Kada ministar iz Srbije dolazi o tome popovati, da malo vidimo sveca mu njegovoga (on je prvi počeo…). Naime, da bi netko imao pravo zanovijetati u tuđoj kući, morao bi – makar higijene radi – pomesti ispred i iza svojih vrata“, piše Inoslav Bešker.

23.06.2015. (20:18)

"U Hrvatskoj nije nikada vrijeme za istinu"

"Vikar ustaša"

“I što nam je ovaj događaj na kraju pokazao, što nam je Vulin svojim govorom učinio? Otvorio nam je oči, pokazao nam je u kakvom društvu i vremenu živimo. Nije na kraju ove priče bitan niti Stepinac, a niti crkva. Oni će proglasiti Stepinca svecem da bi sprali krv žrtava II svjetskog rata s ruku Katoličke crkve. Da spere tu sramotu neće joj pomoći niti deset lažnih svetaca i blaženika. Vulin je nehotice pokazao koliko vrijedi istina u ovom društvu i kako se prama njoj odnose oni kojima bi istina, borba za opći boljitak i prosperitet trebala biti svetinja”, piše H-Alter.