Ministar sigurnosti BiH: Moramo nešto poduzeti - Monitor.hr
31.08.2019. (07:30)

Kombi preko grane

Ministar sigurnosti BiH: Moramo nešto poduzeti

Vlasti BiH trebale bi poduzeti korake kako bi zaštitile svoju granicu jer Hrvatska nezakonito vraća migrante u BiH te narušava njen teritorijalni integritet, rekao je ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić. Optužio je državno Tužiteljstvo BiH da zataškava ponašanje hrvatske policije. Kaže da hrvatska policija u susjedstvu koristi i vatreno oružje.


Slične vijesti

26.12.2019. (11:30)

Fala komšija, ne trebaš čuvat moje dvorište

Željko Komšić o planu Beograda da čuva Republiku Srpsku: NATO će brzo doći na Drinu da zaustavi takve maštarije

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Željko Komšić oštro je upozorio kako Srbija grubo krši teritorijalni integritet i suverenitet BiH time što je u svoju strategiju obrane i nacionalne sigurnosti dodala odrednicu po kojoj bi Srbija imala zadaću “očuvanja Republike Srpske kao entiteta u sastavu BiH”. Poručuje Komšić da će članice NATO-a “veoma brzo doći na granicu na Drini kako bi spriječile baš takve srbijanske maštarije” (Klix). Šefik Džaferović rekao je slično, dok je Milorad Dodik okrenuo pilu naopako i rekao da Komšić i Džaferović još nisu izašli iz rata (Klix).

23.12.2019. (21:30)

Dijizbora

Markovina: Ovi izbori dokazali da treba ukinuti izbornu jedinicu u inozemstvu

Svi ti ljudi očekuju nekakvo političko rješenje vlastitog položaja od strane Hrvatske, što predstavlja nevjerojatnu i tužnu zabludu. Jedino mjesto na kojem do bilo kakvog rješenja njihovih političkih zahtjeva može doći, čak i da stavimo moralni problem ovog očekivanja po strani, jeste Sarajevo, odnosno Bosna i Hercegovina – Dragan Markovina, Telegram.

Windows 7 su završili svoj životni ciklus, a ja ih još uvijek koristim. Što mi je činiti?

Kada su Windows 7 izašli u listopadu 2009. Microsoft je obećao 10 godina podrške. Od 14. siječnja Microsoft više ne podržava Windows 7. Prema podacima s Netmarketshareu, Windows 7 operativni sustav i dalje se vrti čak 26 posto svih računala za koje ubuduće neće biti novih sigurnosnih nadogradnji i biti će sve izloženija novim virusima i sigurnosnim napadima. Windows 10 možete kupiti izravno od Microsofta po cijeni od 139 USD, cijena Windows 10 Pro kreće od 199,99 USD. No, ako koristite kupon za popust NYOFF35 na Keysworlds.com cijena je samo 9,09 €! Pogledajte koje se još lude prilike nude...

17.11.2019. (20:30)

Razočarani i sami

BiH o susjedima: Vuk dlaku mijenja, ali ćud nikada

“Ako će zatvaranje granica, negacija različitosti, antisemitizam i islamofobija biti vrijednosti EU, onda nam takva Europa ne treba jer takva EU je protiv multietničkih država. Takva EU bi organski bila protiv BiH i saveznik nacionalističkih politika Zagreba i Beograda”, rekao je profesor Nerzuk Ćurak na okruglom stolu o utjecaju Hrvatske i Srbije na BiH. DW

09.11.2019. (09:30)

Emmanuel namješta sat

Markovina: Ako je BiH tempirana bomba, odgovorna je EU

Zato što joj se nimalo ne pomaže u ozbiljnom pitanju zbrinjavanja izbjeglica i zato što joj je nametnuto neodrživo dejtonsko uređenje, koje ima ugrađen nacionalizam kao strukturnu činjenicu i čitav niz faktora kojima se lako blokiraju svake ozbiljne promjene – odgovorio je Markovina Macronu koji je za BiH rekao da je tempirana bomba. Vijesti.ba

28.09.2019. (11:30)

Modus operandi

Šefu BiH obavještajne službe poništena diploma

Posebna obrazovna inspekcija poništila je diplomu Univerziteta za poslovne studije Banja Luka Osmanu Mehmedagiću, koji je do studenog na čelu Obavještajno-sigurnosne agencije BiH. Prigodom upisa na fakultet i polaganja ispita počinjene su brojne povrede i nepravilnosti, stoji u obrazloženju.

20.09.2019. (16:30)

Narodi i građani ne mogu zajedno

Dodik prijeti odcjepljenjem, Izetbegović: “Ovo je najveća kriza od Daytona”

Bosni i Hercegovini prijeti “najteža poratna kriza”, komentirao je predsjednik vladajuće Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović najavu srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da će radikalnim mjerama odgovoriti na deklaraciju kojom je najveća bošnjačka stranka prošli tjedan pozvala na uspostavu republike BiH kao građanske države sastavljene od regija.

29.08.2019. (15:30)

Milorat

Analitičar Kukić: Dodikov udar na ustavni poredak je pokušaj cijepanja države, a to ne bi bilo moguće bez rata

Najava Milorada Dodika o povlačenju Republike Srpske iz sporazuma o Oružanim snagama BiH bio bi “udar na ustavni poredak [koji] bi istodobno značio i pokušaj disolucije zemlje, a to nije moguće zamisliti bez novog rata. I odmah da kažem, novi rat se ne bi zaustavio na granicama BiH. Stoga ne treba očekivati da bi na takve akcije Dodika svjetski centri moći mogli ostati ravnodušni”, kaže politički analitičar Slavo Kukić za Deutsche Welle.

27.08.2019. (08:30)

Pacijentu isključuju aparate

Dodik: BiH je nemoguća država koja nije trebala postojati i koja umire , Komšić i Džaferović ubrzavaju njenu smrt

“BiH nije trebala ni da postoji i greška je nastupila 1995. godine. Njen prostor je trebao biti redefiniran, odnosno formirane tri države – Republika Srpska, Herceg-Bosna i Bosna, te da budu uspostavljeni kvalitetni standardi kako bi ove države bile nosioci evropskih promjena u regionu” – rekao je Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik. Proces odumiranja BiH će se ubrzati ukoliko se ne potvrdi kandidat njegovog SNSD-a Zoran Tegeltija za mandatara vijeća ministara, što je malo vjerojatno budući su druga dva člana državnog vrha Željko Komšić i Šefik Džaferović taj izbor uvjetovali približavanjem zemlje NATO-u. Index. Dragan Bursać na Al Jazeeri poručuje Dodiku – Republika Srpska nije trebala postojati