Ni zadnji pokušaj stopiranja crkve u parku na Savici nema nikakve šanse - Monitor.hr
02.09.2016. (14:10)

Više sile

Ni zadnji pokušaj stopiranja crkve u parku na Savici nema nikakve šanse

Stanovnici Savice izgubili su bitku s gradskim vlastima u namjeri da očuvaju jedini park u tom dijelu Zagreba. Gradski ured, ne trudeći se uopće odgovoriti na primjedbe građana, glatko ih je odbio i izdao lokacijsku dozvolu za gradnju crkve koja će zauzeti ogroman dio parka. Jedino što građanima tog dijela Zagreba još preostaje jest žaliti se Ministarstvu graditeljstva. “Priča o gradnji crkve na Savici ne uključuje samo Milana Bandića i Kaptol već i dvije profesionalne strukovne organizacije, Udruženje hrvatskih arhitekata i Hrvatske komore arhitekata, koje nisu činile ništa da zaštite struku”, kaže neimenovani Telegramov sugovornik.


Slične vijesti

12.12.2019. (11:30)

Sam svoj teolog

Dežulović: Stalo mi je da Hrvatima suzim vjeru na veličinu tuš-kabine

“Dovoljno da budu čisti sami sa sobom, i da nema mjesta za Boga” – rekao je Boris Dežulović na predstavljanju svoje knjige ‘Summa atheologiae: nekoliko heretičkih rasprava o nemogućnosti Svemogućeg’ gdje je na na 600 stranica objedinio ironične i satirične tekstove o crkvi. Rekao Viktor Ivančić da je ovo “najprodornija, najpronicljivija, najotrovnija, vjerojatno i najbolje napisana i najzabavnija kritika Katoličke crkve koja je objavljena u Hrvatskoj”. Novi list

08.12.2019. (23:32)

Jedna Riječanka se već godinu i pol pokušava ispisati iz Crkve

27.10.2019. (14:30)

Košić&Co

Jurica Pavičić: Kako su pastiri rastjerali stado

U proteklih 20 godina hrvatskoj je Crkvi uspjelo prepoloviti broj praktičnih vjernika, otjerati od sebe umjerene i centriste te udaljiti znatan dio ljudi koji imaju sklonost i potrebu za duhovnošću. Uz Crkvu je kao praktično-vjernička zajednica ostala manjina građana, ali je ta manjina politički rigidnija i ideološki homogenija nego ikad, pokazalo je istraživanje, koje komentira Jurica Pavičić.

11.02.2019. (18:00)

Gong: Financijska izvješća Crkve trebaju biti dostupna javnosti

09.12.2018. (11:00)

U potrazi za pravnom državom

Sanja Modrić o seksualnom zlostavljanju: Žrtve trebaju štiti policija i sudovi, a ne crkvene komisije

Komentirajući prijavu 41-godišnjeg zagrebačkog profesora Marina Sovara za dva ekscesa otvorenog seksualnog zlostavljanja od strane katoličkih crkvenih prelata, Sanja Modrić piše: “Crkva u Hrvatskoj obično radi sasvim drugačije, a koristeći se pravima iz Vatikanskih ugovora na ekskluzivne unutarcrkvene istrage i suđenja svojim prelatima, više puta je pokušala zataškati njihove grijehe” i logično zaključuje: “Zato bi žrtve trebali štititi državni organi, policija i sudovi, a ne zakukuljene crkvene komisije. Interes Vlade morao bi biti da to elementarno građansko pravo osigura za sve ljude u Hrvatskoj.”

06.07.2018. (19:09)

Crkva u Njemačkoj uvodi škrabice za bezgotovinsko plaćanje

07.06.2018. (19:48)

Crkvena poruka: Opraštanje je kad progutaš a radije bi pljunuo-la