Savjeti o hrani: Koje dodatke prehrani zamijeniti kojom pravom hranom - Monitor.hr
07.11.2017. (22:17)

U suradnji s prirodom

Savjeti o hrani: Koje dodatke prehrani zamijeniti kojom pravom hranom

Najpopularniji dodaci prehrani – vitamini, minerali, probiotici i omega-3 masne kiseline – ujedno su najrašireniji u obliku cjelovite hrane, što znači da ih je vrlo lako zamijeniti. Pilule kalcija tako se sasvim dobro može zamijeniti mlijekom, sojom, brokulom i bademima, a vitamin C može se dobiti iz naranče, grejpa, jagode, anasa, kelja. Omega-3 masne kiseline dobivamo iz lososa, tune, sardine i oraha, a probiotike iz grčkog jogurta ili kefira. Outside


Slične vijesti

03.10.2020. (20:30)

A i kuharica malo nervozna pa će se ispuhati...

Kemičar u kući: Zašto se meso tuče prije pečenja?

Upute za kemijski pokus sliče na kuharicu, a i postupci su kuharski, samo profinjeniji – piše odlični Nenad Raos, kemičar, u novom nastavku svoje kolumne Kemičar u kući na Bugu. Udaranjem mesa oslobađaju se proteaze iz membrana njegovih stanica, koje onda razgrađuju proteine i tako čine meso mekšim, objašnjava zašto se meso tuče prije pečenja. Kaže da se meso može ostaviti da smekša, u kojem će slučaju i potamniti, iako se neće i pokvariti

04.08.2020. (11:47)

Prekomjern unos soli povezan s arterijskom hipertenzijom, jednim od najvažnijih rizičnih faktora smrtnosti i kardiovaskularnih problema

11.07.2020. (10:59)

Zvuči pomalo smiješno, ali znanost utvrdila da uzimanje probiotika – jogurt, kefir, sir, kobasice, kiseli kupus – ublažava simptome kliničke depresije

05.07.2020. (15:55)

Savjeti za smanjenje visokog krvnog tlaka: Više vježbe, bolji san, hrana bogata proteinima, manje ugljikohidrata i šećera…