Slučajni susret - Monitor.hr
05.09.2018. (21:44)

Slučajni susret

Nekoliko mjeseci prije presude svom sinu, general Mladen Kruljac je fotografiran na piću s ministrom unutarnjih poslova Božinovićem u jednom zaprešićkom kafiću. Index je tada službeno pitao da li se oni inače druže. Odgovoreno im je da se radi o “slučajnom susret na javnom mjestu”. Sada, nakon presude Index ponovo pita ministre Božinovića i Bošnjakovića: Ima li činjenica da se ministar Božinović nalazio na piću s Mladenom Kruljcem ikakve veze sa neubičajeno blagom kaznom za generalovog sina?


Slične vijesti

22.08.2020. (12:30)

Davor voli plesat'

Ivica Đikić: Božinović je pustio klubove i ugrozio turističku sezonu

Šef Nacionalnog stožera Civilne zaštite Davor Božinović najodgovorniji je za odluku o nesmetanom i praktično neograničenom radu noćnih klubova u većem dijelu srpnja i prvoj polovici kolovoza. Osim nekih epidemiologa, i Hrvatska udruga turizma na vrijeme je apelirala da se ne smije dopustiti da nekoliko ili nekoliko desetaka noćnih barova na obali ugrozi kakvu-takvu turističku sezonu, što se upravo sada događa, piše Ivica Đikić za Novosti.

20.08.2020. (15:30)

Pobjeda!

Dobro smo i prošli s tako malo zaraženih – u Hrvatsku došlo 4 milijuna turista

Ministar Božinović danas je iznio podatak da je od pokretanja web stranice entercroatia.mup.hr dolazak u Hrvatsku ukupno prijavilo 4.371.964 osoba, a od toga je njih 89% kao razlog za putovanje navelo turistički dolazak. Njegova je ocjena da je Hrvatska iznad svih očekivanja bila odredište za brojne strance, a da ti rezultati nisu došli sami od sebe već da su stranci percipirali Hrvatsku kao sigurnu destinaciju. N1

10.08.2020. (21:00)

Manje redova napokon

Božinović najavljuje reorganizaciju MUP-a i promjene u izdavanju dokumenata, osobna i zdravstvena mogle bi se spojiti

Jedna od usluga koja se trenutačno razvija u sklopu daljnje digitalizacije dokumenata je “spajanje” osobne i zdravstvene iskaznice. Već nekoliko godina u Hrvatskoj se izdaju elektroničke osobne iskaznice u koje je ugrađen čip na koji se mogu implementirati mnogobrojne usluge. Kako neslužbeno doznajemo, prva usluga koja bi u dogledno vrijeme mogla biti implementirana u osobnu iskaznicu jest zdravstvena iskaznica. Kad to bude riješeno, kod liječnika, a vjerojatno i u ljekarnu moći će se ići samo s osobnom iskaznicom. U nešto daljnjoj budućnosti vjerojatno nas čeka i “ubacivanje” vozačke dozvole u osobnu iskaznicu. Jutarnji list

19.06.2020. (13:30)

WTF LOL

Ministar totalno ozbiljno: Hrvati neka ne idu van zemlje da ne donesu koronu, turisti svi mogu ući

Poruke ministra Božinovića: građani stranih zemalja su dobrodošli u Hrvatsku, jer… turizam. Građani Hrvatske, pak, ne bi smjeli u strane zemlje jer je tamo korona, pa da je ne donesu u povratku kući. Tamo gdje su već deseci tisuća državljana stranih zemalja na odmoru. Koje pozivamo da dođu i sretni smo kad vidimo gužve na granicama. WTF LOL, rekli bi neki novi klinci, piše Jasmin Klarić.

22.11.2019. (20:30)

Poruka ministru tvrtke

Šef Sindikata policije: Mi nismo firma, mi smo institucija koja provodi zakonske norme

“Mi nikada nećemo biti za to da se nekome kazna sredi, svi smo jednaki. Naš kolega je prokazan kao netko tko je odao službenu tajnu. To nema veze s tajnom. Taj kolega ili kolegica tko je to odao, napravio je dobru stvar. Ja bih isto napravio. Ministar je rekao da svaka firma ima svoja pravila. Mi nismo firma, mi smo institucija koja provodi zakonske norme”, poručio je šef Nacionalnog sindikata policije Nikola Kajkić.

26.10.2019. (11:00)

Ministar Božinović poručio Ljubljani, i u pravu je, da bi Slovenija trebala biti zahvalna Hrvatskoj jer čuva granicu

01.07.2019. (23:30)

Čadež bira emisiju tjedna: Protekle srijede ‘svidio’ mi se ministar Božinović

Kazališni kritičar Tomislav Čadež povremeno prati i televiziju, a budući je za dosadne teme važno tko piše evo njegovog osvrta na jednu bezličnu emisiju sa bezličnim gostom – ministrom policije Davorom Božinovićem: Nema toga pitanja na koje Božinović neće dati ugodno serviranu floskulu mjesto odgovora, ali, eto, nema ni toga pitanja na koje bi odbio odgovoriti. Neagresivan ministar policije sam je po sebi, za ove naše balkanske države, dobitak i zbilja nije važno koliko istine otkriva ili priznaje… Čovjek ne strši, zato i traje postojanoJutarnji. A tu je i emisija, HRT.

17.03.2019. (22:30)

Kratkonoga Vlada

Jurica Pavičić: Institucije koje nam lažu

“Lakoća izgovaranja neistina, poluistina ili posvemašnjih, prijesnih laži nije – nažalost – karakteristična samo za ministra Božinovića i za Ministarstvo unutarnjih poslova. Hrvatsku politiku već stanovito vrijeme zahvaća epidemija olakog izgovaranja neistina. Dosta se sjetiti afere hotmail i svih verzija koje su se puštale o autorstvu lex Agrokor. Dosta se sjetiti slučaja izraelskih polovnih aviona, i svih lagarija koje su tih tjedana puštali ministar obrane, premijer i predsjednica. Dosta se sjetiti da je u tom skandalu čak i američka diplomacija uskočila na scenu ne bi li zaustavila lavinu perolakog izmišljanja, piše Jurica Pavičić za Jutarnji.

15.12.2018. (12:30)

Reci to našima u Irskoj!

Glavni HDZ-ov policajac smatra da ljudi nemaju pravo migrirati

HDZ-ov ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u intervjuu za Jutarnji list oslikao je svoju živopisnu osobnu filozofiju u pogledu problema migranata: “Ne postoji ljudsko pravo na migracije, o tome sam govorio i u Marrakechu. Ne može netko odlučiti da će živjeti u Berlinu, Parizu ili Zagrebu, a institucije mu moraju osigurati to pravo. Toga nema, i to bi bio uvod u kaos”. Pritom je ponovno odbio optužbe, koje bilježi i Human Rights Watch, da hrvatska policija u zaštiti granice prekoračuje svoje ovlasti, odnosno mlati izbjeglice koji pokušavaju pronaći svoj put do zapadne Europe.