Zrinka Pavlić: Dario Juričan ima talk show koji nije loš, ali još uvijek nije ni dobar - Monitor.hr
17.07. (07:30)

Nije svemirski show

Zrinka Pavlić: Dario Juričan ima talk show koji nije loš, ali još uvijek nije ni dobar

Jako se puno voditelja, glumaca i inih javnih pregalaca spotaknulo na pretpostavku da je za vođenje dobrog zabavnog talk showa dovoljno biti duhovit i simpatičan. Bacili su se naglavce u taj posao, e da bi se onda ispostavilo da baš i nemaju o čemu razgovarati sa svojim sugovornicima, da u eter ne donose baš ništa novo i da im se čitav performans svodi na forsiranje duhovitosti i nekih svojih karakterističnih fora, što bi publici brzo dojadilo. Juričanu se dogodila slična stvar, piše Zrinka Pavlić.


Slične vijesti

Nedjelja (18:31)

Posljednjih 20 godina nedjelja

Juričan kod Stankovića: Kad hodam gradom, vidim koji je pajdo dobio slastičarnu, koji kiosk

Bandić ima toliko procesa, a još nije u zatvoru. Kako je upropastio grad, tamo bi trebao biti, a ja želim vratiti grad ljudima i to je jedna moja osobna priča. Kad hodam gradom, vidim koji je pajdo dobio slastičarnu, koji je dobio kiosk, to je količina informacija koje sam skupio u tri godine da jednostavno morate puknuti – rekao je Dario Juričan danas kod Stankovišća. Njegova trenutna misija – pomoći u uklanjanju Bandića, zato je i snimio dokumentarac Kumek.

25.11. (15:30)

U odabranim kinima

Film Kumek: Gradonačelnikov sjaj i opća bijeda

Film Darija Juričana nas podsjeća da je Bandić na početku gradonačelničke karijere pijan izazvao sudar, fizički napao policajca i branio se da nije pio nego koristio osvježivač za usta na bazi alkohola, a 2005. bio je ponovno izabran za gradonačelnika. Podsjeća nas i da je Holding 2007. posudio 300 milijuna eura, a da ni kuna glavnice nije vraćena. H-alter

23.11. (08:00)

Kako netko može glasati za Bandića? Kako može za Trumpa?

Jurica Pavičić donosi svježe utiske s premijere “Kumeka”

Kako film ide prema kraju, postaje jasno da “Kumek” nije (samo) film o Bandiću nego o nečem krupnijem. To su Bandićevi glasači, odnosno – sveprisutna kultura razumijevanja i tolerancije korupcije u Hrvatskoj. Film završava posljednjom rečenicom, u kojoj Juričan optimistički najavljuje kako ne zna tko će biti idući gradonačelnik Zagreba, ali – “zna tko neće”. Kad čovjek gleda film i sluša pitome građene koji Milana brane i relativiziraju krivnju, nije, bogme, više siguran u to – piše Jurica Pavičić koji ipak nije pao sa stolca od oduševljenja.

15.11. (21:30)

Korupcijska saga - treći nastavak

Dario Juričan govorio o premijeri filma Kumek: ’Zagreb je glavni grad svih hrvatskih kriminalaca’

Premijer dugometražnoga dokumentarnog filma Darija Juričana posvećena Milanu Bandiću očekuje se 22. studenoga u Kinu SC-a, a sniman je četiri godine u Zagrebu i Grudama. Tim uratkom Juričan zatvara trilogiju Gazda nakon što je isto učinio s Ivicom Todorićem te Miroslavom Kutlom, a nakon projekcije očekuje se i razgovor s redateljem. Pretpremijera će se održati u 17 sati, svečana premijera s uzvanicima i podržavateljima iz crowdfunding kampanje u 19, a dodatna projekcija za javnost u 21 sat. Kino Tuškanac nažalost je odbilo prikazivati film jer u vodstvu kina smatraju da će donijeti veću štetu nego korist te da bi si tako ugrozili potencijalno financiranje od Grada Zagreba. Telegram

27.10. (09:54)

Čovjek koji je htio biti kralj

Dario Juričan: Što nam govore dvije fotografije Milana Bandića, snimljene u razmaku 15-ak godina?

Nosi sivo, jeftino odijelo. Kravata mu je na mjestu. Pogled fokusiran, ostavlja dojam samouvjerenosti. Odlučno gaca posred najveće lokve. Sam… S Gradonačelnikove desne strane je jedna velika lokva. Pored njega su dvije manje. On hoda ravno između te dvije manje. Ne pada mu na pamet da ide posred lokvi. Pa zašto bi? Star je, čangrizav i umoran. Grad mu je smrdljiv, ofucan i u rasulu. Jel ga to brine? – piše Dario Juričan u svojoj prvoj kolumni za Telegram.