Nik Titanik: Prvu karikaturu objavio sam u Pulsu i to mi je značilo više od svega - Monitor.hr
28.09.2019. (14:30)

Velika retrospektiva

Nik Titanik: Prvu karikaturu objavio sam u Pulsu i to mi je značilo više od svega

Karikaturist Nikola Plečko aka Nik Titanik u povodu izložbe kojom obilježava 25 godina karijere gostovao je na Poslovnom FM. U emisiji se prisjetio Pulsa, Monitora, prvog crtića u Flashu i početka rada za 24sata, gdje je objavio više od 10,000 karikatura. Izložba u Mimari traje do 24. listopada, a Nik uskoro objavljuje i strip album.


Slične vijesti

21.09.2019. (21:30)

Sneak peek

Marina Abramović otvara retrospektivu ‘Čistač’

U povodu Svjetskog dana čišćenja Marina Abramović je u rodnom Beogradu otvorila restrospektivu svojih radova pod nazivom ‘Čistač’. “Iako je ‘Čistač’ retrospektiva mojih radova, nikada neću otići u penziju, i mislim da ću umrijeti radeći. Kada govorimo o nazivu izložbe, za mene je čišćenje metafora – čišćenje prošlosti, svijesti, spiritualno i fizičko čišćenje. Dolaskom ovdje shvatila sam da naziv čistačica zapravo zvuči puno bolje nego čistač”, izjavila je.

01.06.2019. (15:00)

ALU PERSPEKTIVA 2019 – završna izložba studenata Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu

24.10.2018. (20:00)

Izložba industrijske fotografije Toše Dabca u MSU

07.08.2018. (11:49)

Finding Ivan Medar

Ivan Medar: Život s kamerom

Jedne nedjelje, u 5 ujutro na Hreliću, kolekcionar Petar Smiljanić primijetio je da jedan čovjek na tačkama nosi veliku količinu crno-bijelih fotografija. Čim ih je pogledao znao je da je to nešto vrijedno i na kraju se ispostavilo da je riječ o fotografijama Ivana Medara, koje je odmah otkupio, a danas se mogu vidjeti na izložbi pod nazivom Ivan Medar: Život s kamerom, otvorenoj u Domu hrvatske fotografije u sklopu HDLU. Priča podsjeća na odličan dokumentarac Finding Vivian Maier (cijeli se može pogledati ovdje)

12.05.2018. (11:30)

Zlatne godine

Komentar: Gorke šezdesete – mit ili stvarnost

“Liberalizacija, najjasnije izražena u ekonomskoj reformi iz 1964. godine koja se na ovoj izložbi gotovo potpuno prešućuje, odgovor je na objektivne poteškoće poslijeratnog razvoja i želje za velikim modernizacijskim skokom. Predstavljena kao nova stepenica u razvoju samoupravljanja, na mala vrata uvela je tržišne odnose kao zamjenu za plansku, centraliziranu, državnu ekonomiju. Daleko od radikalnog zaokreta, ovaj se prijelaz odvijao unutar socijalističkog okvira, ali je ipak postavio kurs koji kontradikcije ‘slatkih šezdesetih’ stavlja u drugačiju perspektivu. U konačnici, složeni ekonomsko-politički procesi, tek skicirani u ovome osvrtu, na izložbi u MUO nisu pokazani”, piše Bilten o izložbi Šezdesete: mit i stvarnost.

03.05.2018. (11:32)

Skupna izložba riječkih umjetnika ‘Kozmogonije’ u Galeriji Pikto 8. svibnja

11.04.2018. (20:52)

Previše i premalo

Sweet Dreams – izložba o očekivanjima u emotivnim odnosima

Izložbom Sweet dreams, koja se otvara 17.4. u MSU-u, umjetnica Paulina Jazvić predstavlja se novim radovima kojima problematizira očekivanja, nadanja i snove pojedinca u kontekstu emotivnih odnosa. Radovi promišljaju društveno prihvatljive forme te upozoravaju na određene pojave i situacije koje umjetnica primjećuje i bilježi te nose obilježje autobiografskog. Koristeći se različitim simboličkim predmetima umjetnica ukazuje na osobna očekivanja, nadanja i snove te na utjecaj vremena u kontekstu njihova razbijanja i nestajanja. Vox Feminae

22.03.2018. (21:30)

Šetnja po galerijama

Maleni: Izložba o jednostavnosti emocije

“Lica nasmiješena, tužna, ozbiljna, jednostavnost koja je emotivna. Ogromne glave i velike oči koje nekad govore više nego bilo koje riječi. Ponekad me mnogo toga može fascinirati, ali kad krenem slikati, znam da je to prava stvar, pogotovo zato što ponekad nisam sto posto sigurna zašto to radim”, kaže umjetnica Marija Matić u intervjuu za Vizkulturu o svojoj izložbi Maleni, koja se sutra otvara u zagrebačkoj Galeriji SC.

27.02.2018. (16:00)

Izložba Lica Hrvatske, lica Indije u Indijskom kulturnom centru Zagreb 28. veljače u 19 h

30.01.2018. (13:56)

Izložba ‘Ići na izlet’ francuskog umjetnika Theodorosa Fragkosa 1. veljače u Attackovoj Galeriji Siva, radovi će prepustiti prostor za reinterpretaciju samih sebe kao apstraktnih formi objekta ili subjekata