Od bezveznog do najboljeg domaćeg kuharskog showa - Monitor.hr
01.05.2015. (14:15)

Mmmmm

Od bezveznog do najboljeg domaćeg kuharskog showa

“Na televiziji, baš kao i u životu, samo mijena je stalna. Tako se i RTL-ov kuharski show, koji je počeo kao kičerski, dosadan i baš ni po čemu upečatljiv serijal, s vremenom prometnuo u jedan od najzabavnijih izdanaka poplave kuharskih natjecanja, realityja i inih krivina s hranom na domaćim televizijama. Kako se to dogodilo?” piše Zrinka Pavlić o finalu emisije Tri, dva, jedan – kuhaj!


Slične vijesti

13.10.2022. (10:00)

I u pripremi za prvi maj ima kemije

Raos: Zašto treba namakati grah u vodi prije kuhanja

Stara je to kuharska priča. Grah treba prije kuhanja ostaviti preko noći u vodi, potom vodu baciti, pa ga potom kuhati nekoliko minuta, a zatim prvu vodu baciti. Razlog tome je – kažu iskusne kuharice – da od prve, hladne vode grah nabubri, pa se lakše skuha, a od druge, tople vode izgubi otapanjem „nešto“ iz sebe što izazva nadimanje. U tome ima, dakako, istine, no ima i jedne druge. Grah moramo namakati prije svega zbog fitinske kiseline. Ona dobro izvlači olovo iz kostiju, ali je samo uvodi u krv gdje tek može napraviti štetu. Fitinska kiselina snižava razinu glukoze u krvi i smanjuje pojavu karijesa, a usto je antioksidans, što znači da sprječava nastanak raka debelog crijeva. No unatoč poželjnim djelovanjima, činjenica da snižava nutritivnu vrijednost hrane, fitinska se kiselina smatra antinutrijentom. Stoga je treba izbjegavati – i namakati grah 18 do 24 sata prije kuhanja, tvrdi kemičar u kući, Nenad Raos za Bug.

11.12.2017. (21:16)

S lukom

Sasvim drugačiji savjeti za kuhanje

Satirički The Onion na svom se YouTube kanalu šali na račun popularnih savjeta za kuhanje kojima internet obiluje. U jednom videu ismijavaju navodno brze recepte koji zapravo trebaju mnogo posla, a u drugom videu na uvredljiv način prezentiraju kako napraviti omlet. Metafilter

29.10.2017. (23:28)

Što kuhaju kuhari kad su lijeni

23.09.2017. (17:10)

Jela od prekuhane tjestenine, riže ili upropaštenog umaka