Razočaranje u biciklizmu: Chris Froome dopingiran - lijekom za astmu - Monitor.hr
21.12.2017. (21:40)

Dah više

Razočaranje u biciklizmu: Chris Froome dopingiran – lijekom za astmu

Procurila je informacija da je trenutno najbolji svjetski biciklista i trostruki osvajač Tour de Francea, Chris Froome bio pozitivan na testu za povišenu razinu lijeka za astmu za ovogodišnje utvrke Vuelta a España koju je osvojio. Test iz 7. rujna nakon 18. etape Vuelte pokazao je da je imao 2.000 nanograma po mililitru salbutamola, lijeka uobičajenog za astmatičare. Salbutamol nije zabranjen niti je za njega potrebno tražiti dopuštenje, ali postavljeno je ograničenje od 1.000 ng/ml, što znači da je Froome ima dvostruko više od dopuštenog. Časopis Outside ocjenjuje da je ovo otkriće o dopingu bilo samo pitanje vremena, jer je Froomeova ekipa Team Sky dominirala u utrkama u posljednjih 5 godina.


Slične vijesti

20.02. (19:00)

Za lagodniji đir po gradu

Covid + Inflacija = gradske vožnje na biciklu za one koji tek počinju

Kad inflacija jača, bicikli se izvlače iz prašnjavih spremišta ili pak kupuju po prvi puta nakon više godina i tankiranje se zamjenjuje pedaliranjem. Uslijed većih gužvi stvara se jedan opći kolaps i na biciklističkim prometnicama. Biker portal donosi par savjeta kako se ponašati u prometu, pogotovo za početnike, kojih ima svake godine (a ove će ih vjerojatno biti i više): spustiti sjedalo toliko da se može s obje noge stati na zemlju, podesiti brzine na srednje lagano, pripaziti kod penjanja na više razine pločnika, ne prenapumpati gume, a valja se prigodno i obući. Kod kočenja koristiti i prednju i zadnju kočnicu, birati rute koje su kraće i praktičnije, obavezno imati zvonce i za početak izbjegavati nositi košarice.

26.06.2021. (14:30)

Mali savjeti velikih majstora

Kupovina rabljenog bicikla – na što pripaziti

Biker.hr donosi niz savjeta što valja provjeriti kako bi utvrdili ispravnost rabljenog bicikla koji namjeravate kupiti. Kod prodavača bi trebalo raspitati se ili sam/s nekim stručnim napraviti inspekciju, i to za iduće stavke:

  • Okvir
  • Suspenzija
  • Pogon
  • Kočnice
  • Ležaj volana i vilice
  • Zadnji mjenjač
  • Vrtnja kotača i stanje guma
21.09.2020. (13:00)

Ispisivanje povijesti

Fantastični Slovenac osvojio Tour de France kao najmlađi biciklist kojem je to uspjelo još od 1904. godine

Slovenac Tadej Pogačar (UAE Emirates) osvojio je žutu majicu za najboljeg u ukupnom poretku Tour de Francea koji je završio u nedjelju u Parizu, a postao je najmlađi biciklist (22) kojem je to pošlo za rukom od 1904. godine te prvi Slovenac koji je u tome uspio. U 117 godina utrke, mlađi od njega bio je samo Henri Cornet. Također je osvojio točkastu majicu za najboljeg penjača, a i bijelu majicu za najboljeg vozača mlađeg od 25 godina. Tportal

 

05.10.2019. (10:00)

Hrvatski biciklisti osvojili odlično treće mjesto na teškoj brdskoj biciklističkoj utrci Hero MTB Himalaya 2019.

01.05.2018. (09:11)

Night Riders Croatia – noćna vožnja biciklom po Medvednici