35 filmova kojima se smiješe nagrade - Monitor.hr
30.09.2016. (13:19)

Kokice 'amo

35 filmova kojima se smiješe nagrade

Uoči početka sezone filmskih nagrada, Buzzfeed je nabrojao 35 naslova koji bi mogli ubrati neku od nagrada. Između ostalih, na listi su Manchester by the Sea, A Monster Calls, Billy Lynn’s Long Halftime Walk te 20th Century Women.Slične vijesti

09.05.2018. (16:47)

Novi film

‘Moj prijatelj Pete’ – Haigh u jednom filmu snimio američku kinematografiju

Jurica Pavičić piše o egzodusu britanskih redatelja u američku kinematografiju. “Najnoviji, i možda najtipičniji slučaj je onaj Andrewa Haigha. On je debitirao 2009. filmom o londonskoj muškoj prostituciji Greek Pete, da bi ozbiljnu reputaciju nabildao gej melodramom Weekend. Nišna pozicija LGBT filmaša Haigha očito nije zadovoljavala, pa je 2011. snimio 45 godina. Za svoj idući film odabrao je film dubinski uronjen u američku mitologiju i tradiciju. Lean on Pete spaja nekoliko esencijalno američkih žanrova i motiva: film ceste, vestern, te figuru konja kao produžetka maskuliniteta.”. Jutarnji

14.12.2017. (22:48)

Ispod duge

Najbolji LGBT filmovi 2017.

Buzzfeed je napravio svoju listu najboljih filmova LGBT tematike koji su izašli ove godine. Na listi su Princess Cyd, o 16-godišnjakinji koja istražuje značenje života i svoju seksualnost, Women Who Kill je horor komedija o lezbijkama i ubojstvima, God’s Own Country je kao Brokeback Mountain smješten na farmu u Yorkshireu, Professor Marston & The Wonder Women je priča o bračnom paru koji se zaljubi u svoju asistenticu, a Battle of the Sexes je priča o tenisačici koja je izazvala šovinista u meču. Ostale filmove s liste smo recenzirali: Skrivena ljubav, 120 BPM, Thelma, Jedna čudesna žena, Atomic Blonde, Štakori s plaže.

27.11.2017. (16:11)

Kratki film

U potrazi za srećom

Mi ljudi doista se ponekad činimo kao životinje. Steve Cutts vidi nas kao štakore, glodavce koji jure sreću, gužvajući se u redovima, uništavajući se raznim opijatima, zavaravajući se reklamama i praznim obećanjima, da bi na kraju zaglavili u klopci, koja je u ovom slučaju – posao. Video kratkog animiranog filma od 4 minute možete pogledati na Vimeu [video_icon].

15.11.2017. (20:30)

Težak izbor

50 najboljih superherojskih filmova

The Ringer je napravio svoju listu najboljih superherojskih filmova svih vremena, uzimajući u obzir pri odabiru ocjene na Rotten Tomatoes i zaradu na box officeu. Na prvom mjestu nalazi se Dark Knight, zasluge za to podjednako idu Christopheru Nolanu, Christianu Baleu i Heathu Ledgeru. Drugo mjesto zauzeli su Avengersi, Iron Man, Captain America, Black Widow, Hawkeye i Hulk, udruženi za spas svijeta. Treće mjesto pripalo je Supermanu, kojeg je tumačio Christopher Reeve.