Ante Tomić o prebojanom Jugoplastikinom muralu: Šupci, a što ste vi napravili? - Monitor.hr
31.10.2019. (14:30)

Zid plaća

Ante Tomić o prebojanom Jugoplastikinom muralu: Šupci, a što ste vi napravili?

Naći će se sada, ne sumnjam, mnogi koji će optužiti, pa mi i štogod ružno opsovati, jer sam nostalgičan za socijalizmom, no ja se ne uzrujavam. Šupcima koji su poslali komunalce da prebojaju Jugoplastikin mural opušteno ću reći, dobro, patuljci, a što ste vi napravili? Koja su vaša životna postignuća? Tko danas zapošljava trinaest tisuća žena? Koji će od vas na trsteničkoj ledini napraviti deset tisuća stanova? Nema takvoga, doba divova je završilo. Još jednom su nas prodali tuđinskim okupatorima. Pa nema više ni košarke – Ante Tomić, Slobodna.


Slične vijesti

Jučer (09:30)

Umjesto svega, kalašnjikov u ruke

Ante Tomić: Sudbinu Filipa Zavadlava nisu mogli promijeniti psi perfektnog njuha, agenti s pancirkama ni rendgeni

“Filip Zavadlav imao bi šanse da se, umjesto u izgubljeni rat protiv droge, u preskupu policijsku i pravosudnu represiju, novac ulagao u društvene domove, rukometne klubove, jedriličarska društva, orkestre limene glazbe, otvorena sveučilišta, u obrazovanje i zapošljavanje. Sve bi, ukratko, bilo bolje da se nismo borili nasiljem, već dobrotom, ljubavlju i brigom za bližnjega”, piše Ante Tomić za Jutarnji.

20.01. (07:00)

Zlostavljani dječaci

Ante Tomić: #MeToo pokret u HDZ-u

“Ne može se više šutjeti”, rekao je prije nekoliko dana drhtavim glasom vukovarski gradonačelnik Ivan Penava na naslovnici Hrvatskog tjednika, i bio je to prvi glas o strahotama koje je ovaj hadezeovac doživio pod vlašću Andreja Plenkovića, stravičnim tjelesnim i duševnim mukama koje je otrpio od svoga stranačkog šefa i predsjednika Vlade. Treba svakako pozdraviti njegov odvažni istup, iako je nešto neozbiljno da je on objavljen u novinama. S mališanom je, mišljenja smo, prvo trebala razgovarati pravobraniteljica za djecu u pratnji njegova roditelja ili skrbnika… Javio se, na zaprepaštenje mnogih, i Karlo Ressler, mali dječak kojega je Andrej Plenković, činilo se, najviše ljubio… piše Ante Tomić za Jutarnji (a mi citiramo i spominjemo imena dječaka koja inače nikad ne bismo spomenuli).

13.01. (12:30)

Goodfellas

Ante Tomić: Među golobradim Splićanima omiljeni je startup napraviti zločinačku organizaciju

Takve su nam okolnosti i vrijeme da je kvalitetna automatska puška, ili barem kakva brzometka srpske ili kineske proizvodnje, kao kućanski uređaj, kao usisivač na paru ili štapni mikser, a ako je tkogod neobičnim slučajem nema, poslat će dijete u susjeda preko puta da zamoli: “Mama me je poslala ako nam možete jedan tren posuditi svoj kalašnjikov?” – komentira Ante Tomić za Jutarnji.

12.01. (10:30)

Kako to, kako to?

Ante Tomić: Velika bitka Škore i HDZ-a za birače s nižom stručnom spremom

“Dogodilo se nešto totalno čudno, zaprepašćujuće, nečuveno u političkoj povijesti cijeloga ljudskog roda. Lažni proroci zaveli su glasače sa srednjom i nižom stručnom spremom. ‘Šit, tko se tome mogao nadati’, jadikuju ovih dana Andrej Plenković, Željko Reiner i Gordan Jandroković, ‘tko je mogao i zamisliti nešto takvo, da će slabije obrazovani biti  zavedeni i izmanipulirani? Da će netko prevariti ljude bez škole? Pa, nemreš bilivit!” – Ante Tomić, Jutarnji.

09.01. (12:30)

Andrej Lažijević

Ante Tomić: Boriti se istinom ovdje ima smisla koliko i boriti se pištoljem na vodu

Ni Grabar-Kitarović ni Plenković nisu bolje zaslužili. Kad su već pomoću laži došli na vlast, red je da laž i njima samima dođe glave. Ne trebate plakati zbog njihova pada, baš kao što se ne trebate ni zabrinjavati ako vas proganja čudni osjećaj da ste ovo već negdje vidjeli. Sve je u redu s vama, niste poludjeli – čudi se Ante Tomić Plenkovićevom pozivanju na istinu.

05.01. (13:30)

U njegovom rodnom kraju struje nema

Ante Tomić: Genijalac Nikola Tesla ipak se prerano počeo radovati

“Ako i imaju novac da razvuku bakrenu žicu do srpskih kuća, znate i sami, prije će ga podijeliti župnicima ili dati za nagradni fond nekakvog malonogometnog turnira branitelja. Moderno doba, ako njih pitate, nikad ne mora doći do njih u Donji Lapac i Gospić. Ni Hrvatima ni Srbima. Jer, oni zapravo nisu drugačiji. Ako im na stropovima i svijetle žarulje, gusti je mrak u njihovim nacionalističkim tikvama. Nikola Tesla prerano se počeo radovati”, piše Ante Tomić, Jutarnji.

01.01. (20:00)

Ante Tomić: Predsjednica se u televizijskoj emisiji gotovo ispričavala da njezin Jakov, eto, nije branitelj

Bez namjere da se miješamo u njegov privatni život, moramo primijetiti da je ovo dosta neobično. Čuli smo izreku da žena uvijek zadnja sazna u okolnostima kad je muž imao ljubavnicu, ali da bi netko ženi tajio da je branio Hrvatsku, a žena mu je k tomu predsjednica Hrvatske, djeluje, složit ćemo se, upravo slaboumno. Ali, s druge strane, nije prvi put da je nešto u vezi branitelja slaboumno. Gotovo svaki dan se u vezi branitelja otkrije nešto zbunjujuće, opskurno, nešto zbog čega se začuđeno podižu obrve i zbog čega nije uvijek ni zgodno priznati da si sudjelovao u ratu – piše Ante Tomić za Slobodnu (naravno, nije vijest predsjednica već je vijest nova kolumna Ante Tomića).

29.12.2019. (00:30)

Ništa ga ne može iznenaditi

Ante Tomić: Neshvaćen i prezren, junak Pavle Kalinić

“Kad su u gluhu uru u noći između Božića i svetog Stjepana u obiteljskoj kući poznatog poduzetnika svjećice na boru iskrom zapalile zavjesu, sama su nebesa htjela da je to bilo u susjedstvu Pavla Kalinića. Bila je to prilika koju je on čitav život čekao, prilika za koju se vrijedno obučavao, ponavljajući radnje tako mnogo puta da ih je takoreći u snu mogao napraviti”, piše Ante Tomić u Jutarnjem.

26.12.2019. (09:30)

Bratstvo i desnostvo

Ante Tomić: Kako se autentični Hrvati mrze, kako jedni drugima kopaju oči i pravdaju se kao jetrve, to je naprosto milina gledati

Ali svaki mašta kako će jednom doći sloga među nas, spustiti se čudesno jedan mir s nebesa i svi ćemo se od toga trenutka voljeti kao braća. I, ne znam jeste li primijetili šaljivo proturječje, što je netko užasnije, konfliktnije naravi, što je bezobrazniji i svadljiviji, on strastvenije žudi za harmonijom – Ante Tomić u Slobodnoj.

24.12.2019. (08:30)

Sad il nekad

Ante Tomić: Kad netko govori ‘Sad il’ nikada’, dosta je glupo da kaže ‘bit će bolje drugi put’

Njegovi suradnici najavljuju još bolji rezultat na idućim izborima. Nevolja je, međutim, da je njihov kandidat bio dosta rezolutan. Za njega je izbor bio pobjeda ili smrt. Tvrdio je kako je ovo, i za njega i za Hrvatsku, jedina šansa, govorio kako ima samo jedan metak u cijevi. Kad netko nastupi sa sloganom “sad il’ nikada”, dosta je glupo, složit ćemo se, da nakon poraza govori, ah, dobro, nema veze, bit će bolje drugi put – Ante Tomić.