Moderni festival u Zagrebu: Colin Stetson na ZEZ donosi svoj novi projekt Ex Eye - Monitor.hr
22.03.2018. (14:19)

Iz oka u uho

Moderni festival u Zagrebu: Colin Stetson na ZEZ donosi svoj novi projekt Ex Eye

Za mjesec dana u zagrebačkom KSET-u održat će se festival eksperimentalne glazbe ZEZ, a glavne zvijezde su Ex Eye, jazzersko-metalski bend kojeg predvodi sjajan saksofonista Colin Stetson. Ex Eye će svirati 16. travnja, a bend odgovara na sumnje može li se s metalom još uvijek napraviti nešto uzbudljivo soničnom lavinom jazza i noisea, kaže organizator. U četvrtak 19. travnja su Turning Jewels into Water koji će odsvirati mješavinu ambijentalne glazbe, dronea i beatova sa spiritualnom vibrom. Posljednji dan, 22. travnja nastupa kanadski avant-folk glazbenik Eric Chenaux. Festivalske ulaznice su 140 kuna do 25.3., a zatim 160kn. Facebook


Slične vijesti

06.04.2015. (08:43)

Zagreb za eksperimentalni zvuk

Colin Stetson i Sarah Neufeld za dva tjedna u KSET-u

Jedan od ponajboljih modernih saksofonista današnjice, Colin Stetson te Sarah Neufeld, violinistica Arcade Fire, sviraju 20. travnja u zagrebačkom KSET-u, a u sklopu proljetnog ciklusa koncerata Zavoda za eksperimentalni zvuk. Na ZEZ-u će do sredine svibnja u KSET-u nastupiti još i The Kandinsky Effect, Tannu Tuwa, Gazelle Twin, Tajga&Tundra, dälek, The Closing, Zeni Geva i Zu. Monitor

06.04.2015. (10:08)

Colin Stetson i Sarah Neufeld za dva tjedna u KSET-u

Jedan od ponajboljih modernih saksofonista današnjice, Colin Stetson te Sarah Neufeld, violinistica Arcade Fire, sviraju 20. travnja u zagrebačkom KSET-u, a u sklopu proljetnog ciklusa koncerata Zavoda za eksperimentalni zvuk.

Colin Stetson je mladi kanadski jazz saksofonist, moderan i avangardan te suradnik mnogih imena s indie i art scene – Tom Waits, Bon Iver, Feist, TV On The Radio, Arcade Fire, LCD Soundsystem, The National. Iza sebe ima i trilogiju ‘New History Warfare’, albume uzbudljivog i suvremenog jazza.

Na njegovom drugom zagrebačkom koncertu s njim će svirati violinistica Sarah Neufeld, bivša stalna članica Arcade Fire, a sad suradnica na turnejama. Trenutno svira u Belle Orchestra i The Luyas.

Neufeld i Stetson snimili su zajednički album Never were the way she was koji izlazi krajem svibnja.

Karte za koncert može se nabaviti u pretpodaji u KSET-u i Dirty Old Shopu po cijeni od 90 kn, na ulazu karta će koštati 120 kn. Studenti uz predočenje važeće X-ice na ulazu kluba kartu mogu kupiti po cijeni od 70 kn, ove karte ne mogu se kupiti u pretprodaji. Ulaz se otvara u 20h.

Koncert ovo dvoje dio je proljetnog ciklusa Zavoda za eksperimentalni zvuk na kojem će do sredine svibnja u KSET-u nastupiti još i The Kandinsky Effect, Tannu Tuwa, Gazelle Twin, Tajga&Tundra, dälek, The Closing, Zeni Geva i Zu.

Paket karata za 5 koncerata proljetnog ZEZ ciklusa može se kupiti u Dirty Old Empireu. Cijena paketa iznosi 200 kn.

ZEZ koncerti
09.4. The Kandinsky Effect + TANNU TUWA
20.4. Colin Stetson and Sarah Neufeld Duo
23.4. Gazelle Twin + Tajga&Tundra w/ ŽIVA MUZIKA
13.5. dälek + The Closing
14.5. ZENI GEVA + Zu