Najljepša cesta na svijetu - autocesta Pamir kroz središnju Aziju - Monitor.hr
03.01.2019. (21:28)

Spektakularno dizanje prašine

Najljepša cesta na svijetu – autocesta Pamir kroz središnju Aziju

Duga je 1.200 kilometara, spaja gradove Osh u Kirgistanu i Dušanbe u Tadžikistanu, prolazi kroz visoke pustinje, pored planina Pamira visokih iznad 7.000 metara i ide preko prijevoja iznad 4.000 metara, kroz područje u kojem valjda živi više snježnih leoparda i argala nego ljudi. Ljudi onuda – šljunčanom cestom – na put idu terencima, motorima i biciklima, a nikome ondje ne manjka ljepote i uzbuđenja.


Slične vijesti

24.02.2015. (07:00)

Dobra prilika za slučajno dobročinstvo

Podržite Olega Maštruka u avanturi u Pamiru

Strastveni fotograf, svjetski putnik, novinar i urednik Oleg Maštruko organizira ekpediciju u Pamir u uzbudljivoj zabiti Azije, neki Tadžikistan i Kirgistan, odakle će pisati fotograski putopis. Put se financira crowdfunding kampanjom na Indiegogou. Planirani iznos od 2.495 dolara je Oleg već premašio (trenutno je na $4.571), ali novaca na putu nikad previše, pa ga podržite sa par klikova With the few dollars more, jer je to u redu. Putovanja su smisao života, a slučajna dobročinstva se višestruko isplate, to znate, zar ne? I da podsjetimo, Maštruko isporučuje. Prošle je godine objavio knjigu fotografija Without People koja je uspješno financirana na isti način. Funders.

31.01.2015. (12:45)

Skupljen novac za putovanje Olega Maštruka u Pamir, najavio puno fotografija

Nova godina, nove ponude: Uštedite dodatnih 35% na kupovini softvera

Nova godina stigla, a sa njom i nove prilike da ugrabite sjajne dealove na Allgamekey web shopu! Krenite u novu dekadu sa velikim uštedama i uhvatite 35% popusta na Microsfotov softver uz promotivni kod: AOFF35. Windows 10 Professional košta svega 8.83 eura. Ako ste korisnik Windows 7 operacijskog sustava imajte na umu da ga je Microsoft upravo prestao podržavati. Provjerite ostale cijene. Na  Allgamekey možete uz popust od 25% kupiti i antivirusni i sigurnosni softver, Kaspersky Antivirus godišnja pretplata samo €17.99. Opširnije

23.01.2015. (08:00)

Sponzorirana vijest

Podržite avanturu u Pamiru!

Hrvatski fotograf, autor, kolumnist i urednik u IT časopisima Mreža i Bug, Oleg Maštruko, organizira ekpediciju u Pamir odakle će pisati fotopis – dakle, putopis obilato začinjen vrhunskim fotografijama. Pamir se nalazi u Aziji, u Tadžikistanu i Kirgistanu, zemljama gdje gotovo sigurno niste bili, a vjerojatno i nećete ići sami tako skoro. Možete zato ići virtualno, ako podržite Olega u njegovoj namjeri – više informacija pročitajte i avanturu pomognite na crowdfunding webu Indiegogo.