25.12.2018. (09:28)

Živa smijurija

SDP još više pao – Živi zid druga najjača stranka

HDZ podržava 28,9 posto hrvatskih građana, Živi zid je narastao na 14,9 posto podrške, a SDP na 14,8 posto, pokazalo je najnovije istraživanje. SDP je samo 2 puta bio treći izbor hrvatskih birača – u rujnu i studenom 2014. MOST godinu završava kao 4. opcija s potporom od 6,3 posto. Dnevnik.hrSlične vijesti

31.05. (14:00)

HDZ sprema kazne za lokalna vodstva stranke iz Zagreba, Vukovara i Splita zbog lošeg rezultata na euro-izborima; vrh HDZ-a misli da su neki namjerno sabotirali stranku

31.05. (12:30)

Bik i finjak u brvnu

Stier: HDZ ne može pobijediti bez desnice; Plenković: Neki opstruirali izbore

Bivši bliski kolege krenuli u obračun – Davor Ivo Stier rekao je da HDZ ne može pobijediti ako ne privuče i “desne birače” pa dodao “sada ću raditi da ujedinimo naše biračko tijelo. Ja ću to preuzeti i ja ću na tome raditi. Zašto ne kao predsjednik stranke”. Plenković mu odgovorio da bi “bilo i dobro da svi oni koji hoće pomoći stanu iza stranke i kad su izbori”. Prethodno je rekao kako ima “sve više informacija da su neki viši stranački dužnosnici organizirali opstrukciju na samom terenu. Bilo da se organizirano glasače nagovaralo da ostanu doma, bilo da ih se nagovaralo da glasaju za druge opcije na desnom spektru”.

29.05. (18:30)

Marijanin poučak

Fižulić: Plenković nije u stanju transformirati HDZ, stranku koja ga dubinski ne voli

Svako pomicanje HDZ-a prema centru podrazumijeva i gubitak dijela birača kojima su nacionalizam i klerikalizam jedini bitni sastojci političkog aktivizma. Neuspjeli dogovor s Marijanom Petir pokazuje zašto Andrej Plenković ne može “transformirati HDZ”. Ako i tom transformiranom HDZ-u trebaju birači Marijane Petir onda te transformacije neće ni biti – analizira Goranko Fižulić za Telegram.

28.05. (22:30)

To je hard-core

Marketinški stručnjak: Što zapravo prodaju HDZ, SDP i Trump

Luka Pervan objašnjava za T-Portal da je core product glavna korist koju kupac ima od nekog proizvoda, suštinski razlog njegove kupnje i konkretizira:
HDZ prodaje nacionalni identitet
SDP-ov core proizvod je život kakvim živi ‘normalan’ zapadni svijet
Core proizvod Živog zida je bunt prema postojećem društvenom i političkom uređenju
Trumpovo nedvosmisleno obećanje biračkoj bazi da će “vratiti” Ameriku u vremena kada je dominantna društvena grupacija imala privilegiraniji položaj upravo je suština republikanskog core proizvoda.

28.05. (15:30)

U ovom hadezeu nema mjesta za jednog od nas

Brkić o Plenkovićoj “nisam ga vidio u kampanji”: Sve što imam kazati uvijek kažem za stolom političke obitelji

“Ja ga nisam vidio u kampanji, nije pridonio ništa” rekao je Plenković na Milijana Brkića, s kojim se predsjednik HDZ-a jučer navodno posvađao kad ga je potpredsjednik stranke prozvao za loš rezultat na euro-izborima (Jutarnji). Brkić mu odgovara – “sve što sam mislio rekao sam jučer na Predsjedništvu. Nisam nikada, niti namjeravam ubuduće bilo kome slati ni odgovore ni pitanja putem medija, već sve što imam kazati uvijek kažem za stolom političke obitelji” (T-Portal).

28.05. (10:30)

Više razloga nego mandata

Pet razloga lošeg rezultata HDZ-a na izborima

Nepoznati kandidati (dobije čokoladu tko nabroji tri stvari koje su napravili Sokol i Zovko)
Bahatost i odbijanje smjene kompromitiranih ministara
Dosadna i neinspirativna kampanja
Preko HNS-a i SDSS-a htjeli otrgnuti SDP-ove birače
Jačanje desnice potjeralo glasače SDP-u
Index

28.05. (08:30)

Mister miran i fin

Plenković “podivljao” na sastanku HDZ-a o izborima, Šeks krivi crkvu

Šeks je na sastanku HDZ-a za loš rezultat na izborima za euro-parlament optužio Crkvu i biskupe da su otvoreno navijali za Marijanu Petir, dok su Plenkoviću krivi mediji i lokalne organizacije HDZ-a. Ostatak stranke tereti Plenkovića jer da je sastavio katastrofalnu listu, koja osim Dubravke Šuice, nije imala nijedno jako ime. Jednu pametnu rekao je Milijan Brkić – “ne može narod biti dobar kada glasa za nas, a loš kada glasa protiv nas”. Index

23.05. (10:30)

Raspoređivanje praznika

HDZ bi Dan državnosti vratio na 30. svibnja

24 sata pišu da Andrej Plenković želi vratiti proslavu Dana državnosti s 25. lipnja na 30. svibnja, a da se ide prema tome potvrđuje HDZ-ov Facebook gdje je objavljeno – “30. svibnja jedini je pravi Dan državnosti”. Da podsjetimo, 30. svibnja 1990. konstituiran je prvi višestranački Sabor, dok je 25. lipnja 1991. Sabor Republiku Hrvatsku proglasio samostalnom i neovisnom državom.

19.05. (15:30)

Novčanica od milijun funti

Jurica Pavičić: Ima jedan čarobni svijet

“Biti viđeniji član HDZ-a uvodi vas u neki čarobni svijet usporedne hrvatske ekonomike u kojem je sve najednom ili besplatno ili neopisivo jeftino. Tvrdokorni trgovci, pregovaračke cicije i mrski gazde koji se s radnicima tuku za sto kuna povišice najednom se u prisutnosti tog čarobnog papirića pretvore u sebedajne, darežljive hadžije koji po svojim bližnjima prosipaju širokogrudne poklone. Tako vas darežljivi zastupnik tvornice autobusa najednom iz čista mira odluči počastiti Mercedesom, baš onakvim kakvog je vaš suprug oduvijek želio voziti”, piše Jurica Pavičić za Jutarnji.

30.04. (20:30)

PADeze

GDPR drastično smanjio članstvo HDZ-a u Zagrebu – pali na samo 4 tisuće ljudi

Prije dva mjeseca je 18.408 Zagrepčana koje u HDZ-ovoj evidenciji vode kao članove stranke dobilo obrasce koje su trebali popuniti osobnim podacima, a dosad ih je formular vratilo samo 4.142, odnosno 22,5%. Novi list piše da je ovaj podbačaj u vodstvo HDZ-a izazvao pravi šok jer sad mogu utemeljeno tvrditi da u Zagrebu imaju tek 4.142 člana. Inače, HDZ tvrdi da su cijeloj državi ima 220 tisuća članova.